اردوغان:‌ واکسن خود را در اختیار بشریت می‌گذاریم

ازجمله- رئیس جمهور ترکیه رجب طیب اردوغان از روز گذشته برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا رفته است. وی امروز صبح در کنفرانس «جهانی عادلانه‌تر ممکن است» که توسط کمیته ملی رهبری ترکیه و آمریکا (TASC) در مرکز منهتن برگزار شده بود، سخنرانی کرد. در این کنفرانس که نام آن از کتاب اخیر رجب طیب اردوغان گرفته شده است، علاوه بر سخنرانی اردوغان، کمیته ملی رهبری ترکیه و آمریکا دستاوردهای خود در سال گذشته را به اطلاع رسانده و همچنین از برخی از تلاش‌گرانی که در راستای اعتلای روابط ترکیه و آمریکا فعالیت می‌کنند تقدیر به عمل آمد.

مهمان ويژه و سخنران اصلی این کنفرانس رجب طیب اردوغان بود که سخنرانی خود را در حول دو موضوع انجام داد همه‌گیری و اسلام هراسی.

وی در مورد همه گیری کرونا عنوان داشت که با ورود این ویروس، جهان روزگار سختی را سپری کرده است. این مشکلات از یک سو اگرچه وضعیت اقتصادی جهان را بدتر کرده است اما از سوی دیگر نظام ناعادلانه حاکم بر جهان را نیز بیش از پیش عیان کرده است. اردوغان گفت که در طول همه گیری، مشکلات جدی در جهان در هر زمینه تجربه شد که «نمونه‌های آن را از تولید ماسک گرفته تا دستگاه تنفس و دارو به یاد داریم».

اردوغان با اشاره با این نابرابری‌ها بر ادامه دار بودن این وضعیت نیز تاکید کرد. وی گفت در طی همه گیری شاهد صحنه‌هایی بودیم که دل همه جهانیان را به درد آورد «و این صحنه‌های تلخ همچنان در برخی از کشورها ادامه دارد، چرا که مردم برخی از کشورهای آسیایی و آفریقایی هنوز به واکسن دسترسی ندارند». 

وی در این راستا گفت «تا کنون، امکاناتی که داشته‌ایم را با ۱۵۹ کشور و ۱۲ سازمان بین المللی به اشتراک گذاشته‌ایم و واکسن‌های مازاد خود را به کشورهایی که نیازمند بوده‌اند ارسال کرده‌ایم. وی عنوان کرد که بعد از این ما واکسن خودمان TURKOVAC  را که مراحل تأیید آن در حال اتمام است برای بهره‌مندی دوستان و برادرانمان با آنها به اشتراک می‌گذاریم از این بابت هیچ نگرانی‌ای نداشته باشید». 

( Photo by – AA)

اسلام هراسی، ویروسی موذی‌تر از کرونا

اردوغان در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه بشریت با ویروس موذی‌تر از کووید-۱۹ درگیر است، گفت: «نام این ویروس، ویروس اسلام هراسی است. این ویروس به سرعت در کشورهایی که به عنوان مهد دموکراسی نمایش داده شده‌اند در حال گسترش است. امروزه بیگانه هراسی و اسلام هراسی سیاست کشورها را اسیر خود کرده است. این موضوع به یک روند مخربی تبدیل شده است که زندگی روزمره مسلمانان را پیچیده کرده و صلح اجتماعی را تهدید می‌کند».

«در بسیاری از کشورها، پروژه دیگری سازی مسلمانان به دلیل ایمان، زبان، نام یا پوشش آنها در حال تبدیل شدن به یک امر عادی است. این فضا در آمریکا پس از حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر تجربه شده است». وی با اشاره به اعضای کمیته ادامه داد «شما شخصاً شاهد بوده‌اید که چگونه فضای نفرت ناشی از سیاستمداران غیرمسئول، می‌تواند زخم های عمیقی در جامعه ایجاد کند. با این حال، با وجود همه بی‌عدالتی و تبعیض‌هایی که با آن روبرو شده‌اید، هرگز از قانون، مشروعیت و سیاست دموکراتیک دست نکشیده‌اید».

وی راهکار مبارزه با اسلام هراسی را در تلاش مشترک نهادهای مدنی و دولت‌ها دانست و تاکید کرد که ترکیه در این راستا تمام تلاش خود را خواهد کرد.