بازگشایی اولین جنگل تحقیقاتی فسیل در ترکیه 

به گزارش خبرگزاری آناتولی در روز شنبه ۲۷ ژانویه ۲۰۲۳، جنگل تحقیقاتی فسیل، واقع در منطقه سِبِن در بولو، پس از تکمیل مراحل مطالعاتی توسط موسسه تحقیقات جنگلداری غرب دریای سیاه، در فصل بهار ۲۰۲۳ برای بازدید عموم بازگشایی خواهد شد.

جنگل تحقیقاتی فسیلی سِبِن از نمونه‌های کمیاب دنیا است که در روستای هوکاش در بولو قرار دارد. این منطقه در سال ۲۰۰۵ توسط هیئت منطقه‌ای حفاظت از سرمایه‌های فرهنگی و طبیعی آنکارا به عنوان منطقه حفاظت‌شده طبیعی درجه یک و همینطور اولین جنگل فسیلی ترکیه به ثبت رسید. 

این جنگل میزبان درختان نخل، صنوبر، بید، سدر، سه تا پنج گونه درخت کاج، صمغ شیرین، بلوط و زلکوا و فسیل‌های برگ و شاخه‌ای است که قدمت آن‌ها به ۱۸ تا ۱۹ میلیون سال پیش بازمی‌گردد. این جنگل در ۶۳ کیلومتری از مرکز شهر بولو قرار دارد.  

مصطفی ارسلان، مدیر موسسه تحقیقات جنگلداری غرب دریای سیاه به خبرگزاری آناتولی گفت: « ما در وهله اول با گونه‌های درختانی مواجه شدیم که امروزه وجود ندارند. همچنین با کاوش‌های خود فسیل‌های جانوری بسیار متفاوتی مانند حشرات بال‌دار غشایی، حشرات بال بسته و ماهی‌های گوناگون را پیدا کرده‌ایم». 

ارسلان با اشاره به اهمیت جنگل تحقیقاتی فسیلی سِبِن که «اولین و تنها» جنگل فسیلی ثبت شده در ترکیه است، گفت: «هرکس مایل باشد می‌تواند از بهار ۲۰۲۳ همراه با راهنمایان میدانی از این جنگل تحقیقاتی فسیلی بازدید کند».