با تصویب پارلمان، آزار حیوانات در ترکیه «جرم جنایی» محسوب می‌شود

ازجلمه – شامگاه ۷ جولای (7 Temmuz) در مجلس بزرگ ملی ترکیه (TBMM) قانون جدیدی برای حمایت از حیوانات به تصویب رسید. این قانون هرگونه آسیب به حیوانات را، نه آسیب به مال بلکه آسیب به «جان» دانسته و بر اساس آن فرد یا افراد خاطی محاکمه خواهند شد.

قانون جدید به صراحت بیان داشته است که بعد از این حیوانات به دلیل بدهی صاحبانشان مشمول مصادره نمی‌شوند. 

همچنین این قانون تمایز بین «حیوانات با صاحب و بدون صاحب» را نیز از میان برداشته است و این‌گونه هر جرمی علیه حیوانات بدون در نظر گرفتن مسئله مالکیت بررسی خواهد شد.

( Ahmet Bolat – Anadolu Ajansı )

شهرداری‌ها و نگهداری از حیوانات 

بر اساس قانون جدید، شهرداری‌ شهرهایی با جمعیت بیش از ۷۵ هزار نفر موظفند برای نگهداری از حیوانات پیر و بی‌صاحب پناهگاه حیوانات تأسیس کنند.

شهرداری‌هایی که کمتر از ۷۵ هزار نفر جمعیت دارند ملزم به تأسیس پناهگاه حیوانات نیستند، اما برای مراقبت از حیوانات منطقه خود موظف هستند که آنها را به نزدیک ترین شهرداری‌ داراری پناهگاه بفرستند.

فروش گربه و سگ

عرضه گربه و سگ در فروشگاه های حیوانات خانگی ممنوع است، اما امکان ارائه کاتالوگ‌ها و اطلاعات بصری مشابه در مورد گربه‌ها و سگ‌ها در فروشگاه‌های حیوانات خانگی وجود خواهد داشت. گربه‌ها و سگ‌هایی که انتخاب می‌شوند، از مکان های مشخص شده مجاز توسط وزارت کشاورزی و جنگل‌داری تحویل داده خواهند شد.

مجازات افراد خاطی

پس از تصویب این قانون، افرادی که به هر شکل حیوانات را مورد  آزار، شکنجه و تجاوز جنسی قرار می‌دهند بنا بر قانون مدني ترکیه محاکمه خواهند شد. بر این اساس؛ کسانی که حیوانات در خطر انقراض را بکشند به حبس از یک تا پنج سال محکوم می‌شوند.

بر اساس این قانون اگر شخصی نسل یک گونه حیوانی را نابود کند، به حبس از پنج سال تا ۱۰ سال و اشخاصی که مسابقاتی برای مبارزه حیوانات ترتیب می دهند به حبس از سه ماه تا دو سال یا جریمه قضایی محکوم می‌شوند.

جزای افرادی که به عمد حیوانات خانگی را بکشند نیز از شش ماه تا چهار سال حبس خواهد بود. 

اگر شخصی حیوانات خانگی را شکنجه کرده، یا علیه آنها رفتار بی‌رحمانه انجام و یا به آنها تجاوز کند، از شش ماه تا سه سال به حبس محکوم خواهد شد.

حیوانات و مسئله آزمایش‌ها

در مورد کشتن حیوانات، این قانون انجام ذبح در اعیاد مذهبی نظیر عید قربان و یا استفاده از حیوانات به‌منظور آزمایشات پزشکی و علمی را که با هدف بهبود زندگی انسانی و یا محیط زیستی انجام می‌شود، مستثنی کرده است.

ایجاد سیرک‌های آبی و خاکی که در آن‌ها از حیوانات استفاده می‌شود ممنوع است.