دکتر ملک ایشینیبیلر اوکیار، رئیس دانشکده علوم آبزیان دانشگاه استانبول اعلام کرد که در سالهای اخیر، بهدلیل گرمایش زمین و گرمشدن آب دریاها جمعیت عروسی دریاییها در دریای مرمره بهطور بیسابقهای افزایش یافته و باعث کاهش گونههای ماهی شده است.
بهگزارش خبرگزاری آناتولی در روز شنبه ۲۴ فوریه، دانشکده علوم آبزیان دانشگاه استانبول با همکاری وزارت محیطزیست، شهرسازی و تغییرات اقلیمی بهتازگی پژوهشی را با موضوع اثرات «عروس دریایی» بر شیلات انجام دادهاند.
دکتر فیردِوس کاراکولاک، متخصص دیگری از دانشگاه استانبول در این رابطه گفت: «نتایج مطالعات میدانی نشان میدهد که افزایش جمعیت عروسهای دریایی با مسدود کردن تور، باعث کاهش صید ماهیگیران و همینطور افزایش مدت زمان صرفشده برای صید نیز شده است. علاوه بر این، بهدلیل پوشیدهشدن سطح آب دریا با عروس دریایی، رنگ ماهیها کمرنگ شده که در بازار ماهی و حجم فروش تاثیر دارد».
کاراکولاک با بیان اینکه در این پژوهش تنوع تخمها و لاروهای ماهیها در دریای مرمره نیز بررسی شده، گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که تنوع ماهیهای پرورشی و فراوانی آنهای کاهش یافته است. عروسی دریاییها از تخم ماهی و لارو تغذیه میکنند که این امر باعث کاهش گونههای ماهی تجاری شده است. از سوی دیگر کاهش گونههای ماهی از جمله ارهماهی، ماهی خال مخالی و تُن که باعث کنترل جمعیت عروس دریایی میشود، باعث شده تا این گونه افزایش جمعیت چشمگری داشته باشد».