عرفان گوندوز، رئیس شورای آموزش سازمان روابط اقتصادی خارجی ترکیه (DEİK) اعلام کرد که ترکیه قصد دارد تا سال ۲۰۲۳ تعداد دانشجویان بین المللی خود را به ۳۰۰ هزار نفر برساند.
وی با بیان اینکه شیوع کرونا همه جهان را در تمامی زمینهها تحت تاثیر قرار داده، گفت: «با این حال ترکیه این پاندمی را به بهترین نحو مدیریت کرد. از این پس وارد دورهای خواهیم شد که به دو دوره قبل و بعد از پاندمی تقسیم میشود و در دوره جدید کار دیجیتال، آموزش دیجیتال، توسعه دیجیتال و صادرات دیجیتال بسیار اهمیت یافته است».
گوندوز با اشاره به موقعیت جغرافیایی، وسعت اقتصادی، جمعیت و روحیه کارآفرینی در ترکیه این کشور را پل ارتباطی در مرکز جهان قرار دارد و گفت: «ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی و غربی از هزینههای پایینتر آموزشی برخوردار است. هدف شورای آموزش سازمان اقتصاد بین المللی ترکیه نیز دیپلماسی آموزش عالی و همچنین هماهنگی و همکاری بین موسسات و سازمانهای عمومی است».
او ادامه داد: در همین راستا در صدد هستیم تا ترکیه را به مرکز جذب دانشجویان بین المللی تبدیل کرده و مشکلاتی را که دانشجویان بین المللی با آن مواجه هستند حل کنیم.
رئیس شورای آموزش سازمان روابط اقتصادی خارجی ترکیه با تاکید بر اینکه شمار دانشجویان خارجی در کشور از۴۸ هزار دانشجو طی۵ سال گذشته به ۲۲۴ هزار رسیده، از تبدیل کشور به یکی از کشورهای میزبان بیشترین دانشجویان بین المللی خبر داد.
وی همچنین با اشاره به ارائه بورسیههای مختلف به دانشجویان خارجی تصریح کرد: فرصتهای آموزشی در نزدیک به۶۰ هزار برنامه مختلف در ۲۰۷ دانشگاه کشور ارائه میشود. قصد داریم تعداد دانشجویان بینالمللی خود را تا سال ۲۰۲۳ به میزان ۳۰۰ هزار نفر برسانیم.