حقایق آماری رسانه‌های اجتماعی ترکیه در سال ۲۰۲۲

بر اساس گزارشی که وبسایت datareportal به تازگی منتشر کرده است، در ژانویه سال ۲۰۲۳، در ترکیه ۶۲.۵۵ میلیون کاربر رسانه‌های اجتماعی وجود داشته که این رقم معادل ۷۳.۱ درصد از کل جمعیت ترکیه است. از این تعداد، ۴۰.۴ درصد کاربران را زنان و ۵۹.۶ درصد را مردان تشکیل می‌دهند. 

بر اساس این گزارش ۸۷.۶ درصد از کاربران اینترنت در ترکیه، حداقل عضو یک پلتفرم رسانه‌های اجتماعی هستند. همچنین ۹۴.۶ افراد بالای ۱۸ سال ترکیه، کاربر شبکه‌های اجتماعی هستند و به طور متوسط ۲ ساعت و ۵۴ دقیقه در روز را صرف گشت‌وگذار در این پلتفرم‌ها می‌کنند. 

این گزارش نشان می‌دهد که برای ۴۳.۳ درصد از کاربران ترکیه، محبوب‌ترین پلتفرم در رده اول «اینستاگرام» بوده است. پس از آن ۲۲.۹ درصد از کاربران، «واتس‌اپ» و ۹.۴ درصد از کاربران، «توییتر» را محبوب‌ترین پلتفرم خود معرفی کرده‌اند. 

بر اساس این گزارش کاربران رسانه‌های اجتماعی به طور متوسط با صرف بیش از ۲۱ ساعت در ماه، بیشترین زمان اینترنت خود را در «اینستاگرام» می‌گذرانند. پس از آن پلتفرم تیک‌تاک با صرف نزدیک به ۲۱ ساعت و «یوتیوب» با صرف ۱۸ ساعت و ۳۰ دقیقه در رتبه دوم و سوم قرار دارند. 

بر اساس این گزارش بیشترین عناوین سرچ‌شده در «یوتیوب» توسط کاربران ترکیه، «رمیکی»،‌ «آهنگ» و «برادران من» بوده است. بیشترین عناوین سرچ «گوگل» توسط کاربران ترکیه هم «آب و هوا»، «طلا» و «دلار» است. 

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که کاربران خریدهای آنلاین در ترکیه در سال ۲۰۲۲،مجموعاً ۸.۳۷ میلیارد دلار را صرف خرید «وسایل الکترونیکی» کرده‌اند. در رتبه‌های بعدی خریدهای مربوط به «لباس و پوشاک» با ۵.۵۸ میلیارد دلار و وسایل «سرگرمی و اسباب‌بازی» با ۳.۳۵ میلیارد دلار قرار دارد. 

به گفته کاربران رسانه‌های اجتماعی ترکیه، مهم‌ترین دلایل آن‌ها برای حضور در این پلتفرم‌ها در رده اول « خواندن داستان‌های خبری» و در رده‌های بعدی «ارتباط با دوستان و خانواده» و «وقت‌گذرانی» است. همچنین «پیدا کردن کالا برای خرید آنلاین»، «گرفتن انگیزه برای شروع کاری» و «فالوکردن سلبریتی‌ها» هم از دلایل حضور کاربران در این پلتفرم‌ها عنوان شده است.