مراسم افتتاحیه “پایتخت فرهنگی جهان ترک” در شهر تاریخی #خیوه #ازبکستان با حضور ۵۰۰ هنرمند برگزار شد.
در سال سال ۲۰۱۹ سی و هفتمین نشست شورای دائمی وزرای فرهنگی سازمان ترکسوی به میزبانی قرقیزستان و با حضور معاونان وزرای فرهنگ آذربایجان، قزاقستان، ازبکستان، #ترکیه، #ترکمنستان و وزیر آموزش و فرهنگ جمهوری ترک قبرس شمالی برگزار شده بود.
در آن نشست شهر خیوه در ازبکستان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان ترک در سال ۲۰۲۰ انتخاب شده بود، اما بهدلیل همهگیری کرونا در سال گذشته، اجرای برنامههای بزرگداشت مراسم به امسال موکول شد.
شهر باستانی خیوه از سال۱۹۹۰ در فهرست میراث فرهنگی جهان در یونسکو جای گرفته و با معماری ویژه و کوچه های سنگ فرش باریک در استان خوارزم در غرب جمهوری #ازبکستان قرار دارد. این شهر تاریخی که در مسیر جاده ابریشم است، کانون تمدن اقتصادی آسیای مرکزی محسوب می شود و در گذشته دولتهای بسیاری برای تسلط بر آن مبارزه کرده اند.
این شهر باستانی در قرن هفدهم پایتخت خانات خیوه بود اما در سال ۱۸۷۳ به تسلط روسیه درآمد. قلعه ایچان یکی از جاذبههای این شهر تاریخی است. دیوارهای مرتفعی دور این قلعه را احاطه کرده است. قلعه ایچان علی رغم آسیبهایی که در طول تاریخ به آن وارد شده هنوز پا برجاست.
در داخل قلعه ایچان چند مدرسه، مسجد، کاخ، مناره و بازارچه وجود دارد که هر کدام مربوط به یک دوره تاریخی هستند. در این قلعه تاریخی هنوز حدود ۳ هزار نفر سکونت دارند و علی رغم گذشت زمان سعی می کنند تا سنت های خود را زنده نگه دارند.