ایلکر اِروغلو، عضو هیئت علمی گروه جغرافیا دانشگاه «نامیک کمال» تکیرداغ با تاکید بر لزوم تسریع تلاشها برای کاهش اثرات تغییرات آبوهوایی گفت: «در آیندهای نزدیک، ترکیه میتواند دارای ویژگیهای اقلیمی مشابه مصر باشد».
بهگزارش وبسایت خبری «دیلی صباح» در روز چهارشنبه ۱۳ مارس، اروغلو با اشاره بهاینکه منطقه گرم ترکیه در حال گسترش بهسمت شمال کشور است، گفت: «دریاهای ترکیه در حال گرمشدن هستند و به همین دلیل ماهیهای مهاجم بهسمت جنوبیتر مثل مدیترانه و دریای سیاه حرکت میکنند. در مقابل ماهیهای سردابی مانند آنچوی بیشتر به سمت مناطق سردتر شمال مهاجرت میکنند. این امر باعث کاهش جمعیت و غنای بیولوژیکی دریاها و ناپدید شدن زیستگاهها میشود».
اروغلو با اشاره بهاینکه ۱۲ هزار گیاه ازجمله ۳ هزار گیاه بومی در ترکیه در معرض گرمایش زمین قرار دارند، افزود: «تغییرات اقلیمی به ویژه افزایش دما، کاهش بارندگی و خشکسالی منجر به اختلال در اکوسیستم و کاهش بهرهوری کشاورزی میشود. بسیار مهم است که اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهیم و پیشبینیهایی برای آینده داشته باشیم. استفاده بهینه از منابع آبی نیز مهم است؛ زیرا ترکیه در حال حاضر جزو کشورهایی است که با کمبود آب و تنش آبی مواجه است».
مطالعات بینالمللی نشان میدهد که ترکیه در رده کشورهای در معرض خشکسالی در سال ۲۰۴۰ قرار دارد. ترکیه در بین ۲۷ کشور در معرض خشکسالی جهان رتبه ۲۷ را دارد. همچنین در میان ۱۷ کشور در معرض خطر خشکسالی با کد «فوقالعاده بالا» در رتبه دوم قرار گرفته است.