صبا منصوری (ازجمله) – هنوز به فرودگاه «آتاتورک» در استانبول عادت نکرده بودیم که در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۱۸ اعلام شد فرودگاه «استانبول»، بزرگترین فرودگاه ترکیه افتتاح میشود.
تازه داشتیم یاد میگرفتیم بعد از گشت و گذار در فریشاپ فرودگاه استانبول برای سوار نشدن به تاکسیهایی که به بهانه توریست بودنمان یک دور قمری در شهر میزنند تا رقم تاکسیمتر بالا برود، مسیر ارزان قیمت مترو را پیدا کنیم. حالا فرودگاه استانبول باز شده بود. فرودگاه عظیمی در ناکجاآباد استانبول که نه مترو داشت و نه ما با آن آشنایی داشتیم. راننده تاکسیهای خوشحالی که حالا بنا به دور بودن فرودگاه به مرکز شهر لازم نبود دور قمری بزنند! از این بپرس و از آن بپرس فهمیدیم سرویسهایی هستند در طبقه پایین که مسافران را به جای جای استانبول انتقال میدهند. حال با این زبان الکن بیا و بپرس که سرویسها کجا هستند؟ ما کجا هستیم؟ اینجا کجاست؟!
«هاواایست»ها در طبقه منفی دو مسافران ورودی منتظر سوار شدن شما هستند. حدود ۶۵ ایستگاه در میدانها و مناطق مهم استانبول برای آنها در نظر گرفته شده است. وقتی به طبقه منفی دو میروید یک ردیف طولانی از ایستگاهها و شماره و رنگ مخصوص به خودشان میبینید. حدودا ۳۷ مقصد اصلی در لیست این ایستگاهها وجود دارد که در بین مسیر آن مقصدها نیز ایستگاههای مرکزی دیگری را میتوانید ببینید. قیمت بلیت هر مقصد به نسبت مسافت تغییر میکند. برای مثال قیمت بلیت تکنفره تقسیم ۳۰ لیر است. این بلیتها را میتوان از دکهی بلیت فروشی بین همان شمارههای ایستگاه طبقه منفی دو تهیه کنید. یا اگر کارت اعتباری دارید موقع سوار شدن به اتوبوس میتوانید از دستگاه پز داخل اتوبوس این مبلغ را پرداخت کنید. این سرویسها ۲۴ ساعته هستند. ولی پیشنهاد ما به شما این است که حتما قبل از سوار شدن به سرویسها ساعت حرکت را از اینجا چک کنید. در طول روز برای مسیرهای پر رفت و آمدی مثل تقسیم فاصلهی حرکت این سرویسها ۲۰ دقیقه یک بار تعیین شده و در نیمه شب این فاصله به یک الی دو ساعت کشیده میشود.
داخل اتوبوسها صندلیهای راحت و هوای مطبوع و خنکی را میتوانید تجربه کنید.
برای مسیر برعکس هم شما میتوانید از هر ایستگاهی که میخواهید طبق ساعت حرکت در آنجا حاضر شوید و سوار اتوبوس شوید.
سرویس فرودگاه صابیحا گوکچن، فرودگاه قسمت آسیایی استانبول نیز «هاواش» Havaş یا «هواباس» Havabüs نام دارد که مقاصد آن نسبت به «هاواایست» محدودتر است.