راه اندازی کمپینی علیه «تعقیب پنهانی» زنان در ترکیه

«انجمن زنان و دموکراسی» KADEM ترکیه به عنوان یکی از فعالیت‌های «روز جهانی منع خشونت علیه زنان» روز 25 نوامبر، کمپینی را با هدف افزایش آگاهی عمومی مبنی بر اینکه «تعقیب پنهانی» stalking نوعی خشونت علیه زنان محسوب می‌شود، راه‌اندازی کرد. 

به گزارش خبرگزاری آناتولی، سمیه اردوغان بایراکتار، رئیس هیئت امنا بنیاد KADEM در یک کنفرانس مطبوعاتی که روز پنجشنبه در مرکز حمایت از زنان در ادیرنه‌کاپی برگزار شد، گفت: «25 نوامبر روزی است که خشونت علیه زنان در سراسر جهان مورد انتقاد قرار می‌گیرد و بسیار پراهمیت است». 

به گفته بایراکتار موضوع امسال این کمپین، «تعقیب کردن» است. او گفت: «با همکاری سرویس خدمات عمومی، محتوای شبکه‌های اجتماعی خود را به روز کرده‌ایم و اکنون تعقیب کردن در قانون مجازات ترکیه شماره 5237 گنجانده شده است». بایراکتار با بیان اینکه زنان به ویژه در سال‌های اخیر مورد تعقیب تلفنی و مجازی قرار می‌گیرند، گفت: «تعقیب شدن اقدامی است که باعث ایجاد ترس، مزاحمت، فشار اجتماعی و سلب آرامش می‌شود. مهم‌تر آنکه هر تعقیب مداوم پتانسیل تبدیل شدن به خشونت فیزیکی را دارد».

بایراکتار با بیان اینکه قانون شماره 6184 «حمایت از خانواده و پیشگیری از خشونت علیه زنان» در ترکیه همچنان یکی از موثرترین اقدامات قضایی است، تاکید کرد: «با اقدامات جدید دولت، پیشرفت‌های جدی در این زمینه حاصل شده است. ولی خشونت علیه زنان تنها با قوانین، مقررات قانونی و مجازات حل نمی شود، در عوض همه باید با رویکردی انسانی، اخلاقی و وجدانی به این موضوع برخورد کنند».

صالیحا گومروکچواوغلو، رئیس هیئت مدیره KADEM، اظهار داشت که «خشونت علیه زنان پدیده‌ای جهانی است و در ترکیه هم وجود دارد. بدون پذیرش آن نمی‌توان مبارزه را آغاز کرد، از این نظر 25 نوامبر اهمیت زیادی دارد». 

در این برنامه فیلمی که توسط KADEM در چارچوب روز جهانی منع خشونت علیه زنان در 25 نوامبر تهیه شده بود و با این پیام «تعقیب پنهانی نوعی خشونت و جرم است» هم به نمایش درآمد. در این فیلم به زنان قربانی یادآوری می‌کند که قانون در حمایت از آن‌ها و در کنار آن‌ها قرار دارد. به گفته گومروکچواوغلو، در این فیلم تاکید شده که مجازات تعقیب پنهانی «حبس» است.

فعالان حقوق زنان از سال 1981، روز 25 نوامبر را به عنوان «روز مبارزه با خشونت مبتنی بر جنسیت» گرامی داشته‌اند. این تاریخ برای گرامی‌داشت خواهران میرابال، سه فعال سیاسی از جمهوری دومینیکن انتخاب شده که در سال 1960 به دستور رافائل تروخیو، حاکم این کشور به طور وحشیانه‌ای به قتل رسیدند.