بخش گردشگری سلامت در ترکیه علیرغم همهگیری کرونا طی ماههای اخیر با رشد قابل ملاحظهای روبرو بوده است.
براساس دادههای جدید وزارت بازرگانی، وزارت بهداشت و سازمان آمار ترکیه، بخش گردشگری سلامت در کشور علیرغم همهگیری کرونا طی ماههای اخیر با رشد قابل ملاحظهای روبرو بوده است.
براساس دادههای سازمان آمار ترکیه، طی ۱۰ ماهه سال جاری میلادی ۳۷۰ هزار و۳۳۵ تبعه خارجی به قصد استفاده از خدمات درمانی به ترکیه سفر کردهاند. درآمد ترکیه از این بخش نیز ۷۰۴ میلیون و۲۶۱ هزار دلار برآورد شده است.
از سوی دیگر وزارت بهداشت ترکیه نیز از سفر ۷۱۸ هزار و۱۶۴ گردشگر سلامت به ترکیه طی مدت یاد شده خبر داده است.
از زمانهای قدیم تا کنون، انسانها برای درمان بیماریها سفر کردهاند. با توسعه تکنولوژی ترابری، ارتباطات و بهداشت، گردشگری سلامت رایجتر گردید. ترکیه نیز بهعلت موقعیت جغرافیایی، استراتژیکی، کیفیت خدمات تایید شده، اقلیم مناسب و سهولت دسترسی در بین کشورهایی قرار دارد که در خدمات سلامتی مورد ترجیح قرار داده میشود.
هزینه عملهای جراحی و درمان پزشکی در ترکیه در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی و غربی پیشرفته، بسیار مناسبتر است. البته صرفا پایین بودن هزینههای معالجه، ترکیه را در مقایسه با دیگر کشورها در موقعیت جذابی قرار نمیدهد. بالا بودن استاندارد خدمات بهداشتی، ارائه خدمات منحصر به فرد و میراث فرهنگی غنی در بین دیگر خصوصیاتی قرار دارد که ترکیه را گردشگری سلامت به ردههای اول ارتقا میدهد. سازمانها و موسسات بهداشت به منظور ارائه خدمات گردشگری سلامت، بایستی از سوی کمیسیون مشترک اعتباربخشی سازمانهای مراقبت سلامت معتبر شناخته شوند. از سوی این کمیسیون در ترکیه به حدود ۴۵ نهاد و سازمان بهداشتی گواهی اعطا شده و از نظر اعتباربخشی در رده دوم در جهان جای دارد.
استانبول، آنکارا، آنتالیا، ازمیر، ارزروم و وان در راس شهرهایی قرار دارند که مورد ترجیح بیماران بینالمللی هستند. بخش بیماریهای زنان، چشم، جراحی عمومی، ارتوپدی و آسیبشناسی، آنکولوژی پزشکی، قلب و عروق، گوش و حلق و بینی و اورولوژی از جمله بخشهایی هستند که مورد ترجیح بیماران خارجی قرار دارند.
بخش مهمی از افرادی که در چهارچوب برنامههای گردشگری سلامت به ترکیه سفر میکنند، برای کاشت مو، بیماریهای دهان و فک و صورت و یا عملهای جراحی پلاستیک ترکیه را ترجیح میدهند.
ترکیه در نظر دارد طی سالهای آینده علاوه بر سرمایه گذاری بیشتر بر روی بخش گردشگری سلامت، بخش مربوط به گردشگری ورزشی را نیز مورد توجه بیشتری قرار دهد.