رهبر ایران: توهمات مردم را با گفتگوی صادقانه برطرف کنید

ازجمله – تهران امروز برای ساعاتی شِبه تعطیل بود: فرودگاه‌ها و حریم هوایی پایتخت بسته، و محدودیت‌های ترافیکی و ایست بازرسی در بسیاری از گلوگاه‌های شهر برقرار بود. تمام مقامات مهم کشور در حسینیه امام خمینی در مجموعه بیت رهبری گرد هم آمده‌ بودند تا با هشت سال دولت حسن روحانی وداع کنند و دوران چهار ساله دولت ابراهیم رئیسی را با سلام و صلوات رهبری شروع کنند. امروز سه‌شنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ مراسم تنفیذ مقام ریاست جمهوری سیزدهم برگزار شد.

سران قوا، مقامات بالای لشکری و کشوری و نامزدهای ریاست جمهوری به عنوان دعوت شدگان این مراسم در آن شرکت داشتند.

پس از آن‌که عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور حالا سابق، گزارشی از روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری قرائت کرد،‌ ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران پشت تریبون رفت و در سخنانی گفت: «پیام مردم در انتخابات ۲۸ خرداد پیام تحول خواهی بود. پیامی که برای برداشتن فاصله بین دولت و ملت است.» 

رئیس جمهوری ایران همچنین وعده داد که به‌دنبال لغو تحریم‌های اقتصادی است و یک برنامه فوری برای حل مشکلات مردم در ده محور از جمله تورم، آب، برق و کرونا اجرایی می‌کند.

حکم تنفیذ

محمد گلپایگانی، رئیس دفتر رهبری، حکم تنفیذ ریاست جمهوری را که در آن آیت الله خامنه‌ای، ابراهیم رئیسی را به منصب ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کرده بودند قرائت کرد. در حکم تنفیذ از آیت الله رئیسی به عنوان شخصیتی «علمی» و «مردمی» یاد شده که دارای سوابق درخشان مدیریتی است. 

بلافاصله پس از پایان مراسم، کارشناسان ایرانی در اتاق‌های اپلیکیشن محبوب سیاسیون «کلاب‌هاوس» گرد هم آمدند و به تحلیل محتوا و تحلیل گفتمان مراسم پرداختند. از نظر بعضی، متن حکم تنفیذ چکیده‌ای از «بیانیه گام دوم انقلاب» است، حال آن‌که برخی معتقدند در متن حکم اشاره‌ای به آغاز دورانی تازه در مسیر انقلاب اسلامی نشده است.

اما در هر حال و در مقایسه با حکم تنفیذ دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، در حکم رئیس جمهوری سیزدهم جزئیات بیشتری از مشکلات کشور ذکر شده است؛ نشانه‌ای از تفاوت بحران‌های پدید آمده برای ایران در چهار سال گذشته.

(عکس از خبرگزاری آناتولی )

انتقال آرام قدرت، نشانه آرامش کشور

رهبر ایران در سخنرانی خود در این مراسم با تاکید بر این‌که در بسیاری از کشورها جابجایی قدرت با کشمکش انجام می‌شود، گفت: «در ایران قدرت به آرامش انتقال مي‌یابد که این نشانی از عقلانیت و آرامش عمومی در کشور است.»

این سخن آیت‌الله خامنه‌ای بدون اشاره به رد صلاحیت‌های گسترده و تحریم انتخابات دوره سیزدهم، و بدون یادآوری از انتخابات بحث برانگیز دوره دهم در سال ۸۸ بود.

آیت الله خامنه‌ای با تاکید بر اینکه رئیس جمهوری جدید فردی مردمی و خستگی ناپذیر است، ویژگی‌های دولت ابراهیم رئیسی را  «مردمی بودن» و «از مردم شنیدن» و «در میان مردم بودن» عنوان کرده و گفت: «حضور مردم هنر اصلی انقلاب است و این را نباید از دست داد.»

رهبر ایران مبارزه با فساد را یکی دیگر از ویژگی‌های رئیس جمهور جدید ایران عنوان کرده و گفت «بسترها و زمینه‌های فساد در قوه مجریه است که باید با آن به‌طور جدی مبارزه کرد».

آیت الله خامنه‌ای در بخشی از سخنان خود بر ایجاد وفاق مردمی تاکید کرده و گفت:

دولت باید مظهر وفاق باشد و تغایرات موهومی که بین مردم وجود دارد بایستی با نگاه وفاق آمیز و ملاطفت با مردم این تمایزات را برطرف کرد. گفتگوی صادقانه با مردم هم یکی از کارهایی است که به مردمی بودن دولت کمک می‌کند

آیت الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانش درباره تلاش دشمنان برای تاثیرگذاری و مسلط شدن بر افکار عمومی کشورها از جمله مردم ایران از طریق جنگ نرم و جنگ تبلیغاتی و رسانه‌ای گفت: «اگر افکار عمومی یک ملت در اختیار بیگانه قرار گیرد آن ملت طبق میل بیگانه پیش خواهد رفت». در این زمینه تاکید وی بر آن بود که حکومت در تبلیغ کارهایی که انجام داده است ناتوان است.