وزارت بهداشت کنیا اعلام کرد که از ۲۸ می، استفاده از بطری شیشه شیر و پستانک ممنوع خواهد شد. «حمایت از تغذیه نوزاد با شیر مادر» یکی از دلایل این قانون اعلام شده است.
وزارت بهداشت کنیا میگوید، دلیل دیگر این تصمیم، وجود باکتری و میکروارگانیسم در شیشه شیرها و پستانک است.
استفادهاز بطری و پستانک برای آرام کردن نوزادان بسیار متداول است اما هر چقدر هم پستانک تمیز نگهداشتهشود باز هم مکانی برای تجمع انواع میکروبها و انگلها است که میتواند نوزاد را بیمار کند. کودکانی کهاز پستانک استفاده میکنند بیشتر دچار عفونتها، زخم های دهانی و آلرژی میشوند.
وزارت بهداشت با بیان این که تولید و بازاریابی غذاهای کودک نیز ساماندهی میشود، خاطرنشان کرد که غذاهای کودک ممنوع نیست، اما تولید و بازاریابی غذای کودک با قانون جدید تنظیم خواهد شد.
ترویج تغذیه با شیر مادر همواره مهم بوده، به همین دلیل در سال ۱۹۹۲ از یک تا ۷ آگوست هفتهای با نام شیر مادر، برای بالا بردن آگاهی همگان درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر و ترویج آن در سراسر جهان توسط یونیسف و سازمان بهداشت جهانی نامگذاری شد.
شیر مادر علاوه بر این که تمام ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز کودک شما را در شش ماه اول زندگی تأمین میکند، سرشار از موادی است که برای مبارزه با بیماریها از کودک محافظت میکند. کارشناسان توصیه میکنند تغذیۀ نوزاد به خصوص در شش ماه اول منحصراً و فقط با شیر مادر انجام شود، زیرا هیچ چیز جایگزین شیر مادر در طول این شش ماه نیست.
شیر مادر بهترین منبع غذایی برای نوزادان و کودکان خردسال است و یک استراتژی نجاتبخش در زندگی محسوب میشود که به کمک آن کودکان، در برابر بسیاری از بیماریهای شایع مانند اسهال و ذاتالریه مصون میشوند. از طرفی ثابت شده است که کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند از عملکرد بهتری در تستهای هوش برخوردارند، کمتر چاق یا دارای اضافه وزن میشوند و در مراحل بعدی زندگی کمتر مستعد بیماریهای غیر واگیر هستند. در نهایت میتوان گفت افزایش تغذیه با شیر مادر در سطح جهانی میتواند جان بیش از ۸۲۰ هزار کودک را نجات دهد و سالانه از ابتلای ۲۰۰۰۰ مورد به سرطان سینه در زنان جلوگیری کند.