بر اساس دادههای بخش صادرات ترکیه، میزان صادرات کفش کشور در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال قبل ۲۲.۹ درصد افزایش یافت و برای اولین بار از یک میلیارد دلار گذشت.
صادرات چرم و محصولات چرمی ترکیه در سال ۲۰۲۱ با ۲۹.۶ درصد افزایش به ۱.۷۳میلیارد دلار رسید.
سهم بخش چرم و محصولات چرمی از کل صادرات کشور ۸ درصد به ثبت رسید.
افزایش صادرات کفش که بیشترین سهم چرم و محصولات چرمی را به خود اختصاص داده است به صورت سالانه ۲۲.۹ درصد بوده است.
صنعت کفش که صادرات خود را از ۸۱۸.۴ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ به 1 میلیارد و ۶ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ افزایش داد. بدین ترتیب از مرز ۱ میلیارد دلاری که مدت هاست هدف آن بوده است، عبور کرده است.
سهم گروه کفش در صادرات چرم و محصولات چرمی ۵۸.۳ درصد بوده است.
در این بخش چرم نیمه تمام و محصولات خز فرآوری شده با ۱۵.۴ درصد، سراجی با ۱۴ درصد، گروه چرم و پوشاک خز با ۱۲ درصد پس از آن قرار دارند.
کشورهای اروپایی در میان ۱۰ کشوری که ترکیه بیشترین صادرات کفش را به آنها می کند، پیشتاز شدند. از هر ۱۰ کشور ۶ کشور از اروپا وارد این لیست شدند.
در میان کشورهایی که ترکیه بیشترین صادرات کفش به آنها را دارد، روسیه با ۸۲.۵ میلیون دلار پیشتاز بود. سهم این کشور که نسبت به سال قبل ۲۴.۵ درصد افزایش داشته است از کل صادرات ۸.۲ درصد بوده است.
پس از روسیه عراق با ۷۵.۵ میلیون دلار، آلمان با ۷۰.۱ میلیون دلار، اسپانیا با ۶۴.۳ میلیون دلار و رومانی با ۴۰.۸ میلیون دلار قرار دارند.
کشورهای دیگری که در بین ۱۰ کشور برتر صادرات کفش ترکیه به آنها قرار دارند، اسرائیل، بریتانیا، ایتالیا، لیبی و هلند هستند.
برک ایچتن رئیس انجمن تولیدکنندگان کفش ترکیه در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی در این باره اظهار داشت: از این رکورد شکنی خوشحالیم. با وجود مشکلات در زنجیره عرضه و تامین مواد اولیه و شیوع بیماری، رسیدن به بالاترین میزان صادرات تاریخ نشان میدهد که قدرت رقابتی ما چقدر بالاست.
ایچتن با بیان اینکه در سال گذشته شاهد افزایش بسیار تقاضا برای کفش به ویژه از سوی کشورهای اروپای غربی بودهاند، گفت: تنوع بازار افزایش یافته است و در سال ۲۰۲۱ تقاضا برای کفشهای ورزشی، کفش چرم زنانه و غیره افزایش چشمگیری داشته است.
وی افزود که انتظار ما در صادرات کفش در سال جاری بین ۱.۳ تا ۱.۴ میلیارد دلار است.