عزم ائتلاف جهانی علیه داعش بر ادامه مبارزه

    وزیران کشورهای حاضر در ائتلاف جهانی علیه داعش، در جلسه این گروه به دعوت لوئیجی دی‌مایو، ‌وزیر امور خارجه و همکاری بین‌المللی ایتالیا، و آنتونی جی. بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در رم گرد هم آمدند. (AA)

    ازجمله – وزیران کشورهای حاضر در ائتلاف جهانی علیه داعش، در جلسه این گروه به دعوت لوئیجی دی‌مایو، ‌وزیر امور خارجه و همکاری بین‌المللی ایتالیا، و آنتونی جی. بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در رم گرد هم آمدند.

    این وزیران بر عزم مشترکشان مبنی بر ادامه نبرد علیه داعش و ایجاد شرایطی برای شکست پایدار این گروه تروریستی که تنها هدف این ائتلاف است، از طریق یک تلاش جامع، هماهنگ و چند جانبه تأکید کردند.

    دستاوردهای ائتلاف علیه داعش

    جلسه ائتلاف جهانی علیه داعش در رم ایتالیا، در سطح وزرا و با حضور بیش از نیمی از اعضای این ائتلاف ۸۳ عضوی برگزار شد. آمریکا به عنوان رهبر این ائتلاف به همراه ایتالیا میزبان مشترک این نشست بودند. 

    آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در این نشست دستاورد مهم این ائتلاف را «شکست سرزمینی» داعش در عراق و سوریه دانست و این امر را ستود. دیگر اعضای این نشست نیز مهمترین دستاورد این ائتلاف را خارج کردن حدود هشت میلیون نفر از زیر کنترل داعش در عراق و سوریه دانستند.

    آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در اجلاس رم ( Fatih Aktaş – Anadolu Ajansı )

    دستاوردها در عراق

    وزرا، با تمجید از تلاش‌های عراق برای مقابله با بازماندگان گروه تروریستی و جلوگیری از تجدید حیات آن و افزایش ظرفیت نیروهای عراقی در مبارزه با داعش، بر اهمیت تلاش‌های هماهنگ در مبارزه با گروه تروریستی را برجسته کردند.

    آنها همچنین بر این امر تاکید کردند که نیروهای ائتلاف در عراق با درخواست دولت این کشور و با رعایت کامل حقوق، حاکمیت و تمامیت ارضی و در راستای منافع ملی عراق در این کشور فعالیت می‌کنند.

    وزرا با محکوم کردن حملات مستمر عليه نیروهای ائتلاف و کاروان‌های دیپلماتیک، بر اهمیت نقش دولت عراق در حفاظت از دارایی های نیروهای ائتلاف تاکید کردند.

    دستاوردها در سوریه

    وزرا بار دیگر تاکید کردند که مطابق با قطعنامه ۲۵۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای رسیدن به یک توافق سیاسی پایدار در کنار مردم سوریه هستند.

    آن‌ها همچنین عنوان کردند که «این ائتلاف از بازسازی محلی و ایجاد ثبات در مناطق آزاد شده از دست داعش و تلاش برای آشتی ملی و ادغام مجدد مناطق برای تقویت شرایط جهت دستیابی یک راه حل سیاسی در سوریه در چهارچوب مفاد قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل به فعالیت‌های خود ادامه می دهند».

    چالش‌های پیش روی ائتلاف

    با گسترش فعالیت گروه داعش در نواحی مختلف از قبیل آفریقا، امروز این ائتلاف با چالش‌های جدیدی روبروست. بلینکن در مورد این موضوع گفت «اطمینان از شکست داعش به معنای مقابله موثر با تهدیدات داعش در خارج از عراق و سوریه و در مکان‌هایی است که اخیراً داعش تلاش‌های خود را در آن متمرکز کرده است».

    وزرا به حضور روزافزون داعش، وابستگان و شبکه‌های آن در جنوب صحرای آفریقا که امنیت و ثبات را به ویژه در منطقه ساحل شرقی آفریقا و موزامبیک تهدید می‌کنند توجه کردند و اظهار داشتند که تقویت نهادهای دولتی غیرنظامی و تحکیم حاکمیت قانون، از جمله ظرفیت اجرای قانون در مبارزه با این گروه، از اهمیت بالایی برخوردار است. 

    به سبب به وجود آمدن جبهه‌های جدید در مبارزه با داعش،‌ در این نشست کشورهای جدیدی نظیر جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو، موریتانی، و یمن به عنوان ناظر به کشورهای ائتلاف عضو شده و در این نشست شرکت کردند. 

    بر اساس این چالش‌های جدید، وزیران نسبت به تقویت همکاری‌ها در سراسر خطوط مبارزه تاکید کرده و اذعان داشتند که هدف این ائتلاف اطمینان یافتن از نابودی هسته مرکزی داعش در عراق و سوریه و شبکه‌های وابسته به آن در سراسر جهان است تا این گروه دیگر قادر به ایجاد هیچ‌گونه قلمرو یا تهدید سرزمینی نباشد.

    ترکیه و ائتلاف علیه داعش

    مولود چاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در اجلاس رم ( Fatih Aktaş – Anadolu Ajansı )

    مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز در این نشست حضور داشت. وی در جریان نشست با روزنامه Il Messaggero مصاحبه‌ای انجام داده و موضع ترکیه را در این ائتلاف تشریح کرد. وی با بیان اینکه ساختار مالی و برنامه ریزی سازمان تروریستی داعش برای ترتیب دادن حملات بزرگ فلج شده است، اظهار داشت: «ما تاکنون ۴۵۰۰ شبه نظامی داعش را در سوریه و عراق خنثی کردیم». وی با بیان اینکه ترکیه از زمان عضویت در ائتلاف فعال بوده است، گفت «ما تنها عضو ناتو هستیم که در خط مقدم علیه داعش می‌جنگیم. با وجود عقب نشینی، داعش هنوز یک تهدید است». 

    وی همچنین نگرانی‌های ترکیه را نیز در مبارزه با داعش بیان کرد. از نظر وی «نمی‌توان مبارزه با یک گروه تروریستی را به یک گروه تروریستی دیگر واگذار کرد. پ.ک.ک/ی.پ.گ و نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک (SDF) ادامه پ.ک.ک در سوریه هستند. پ. ک. ک. و ی.پ.گ. برای حفظ اهمیت خود به داعش نیاز دارد و از حضور داعش بهره می‌برد.

    ائتلاف بین المللی علیه داعش در سال ۲۰۱۴ به رهبری آمریکا تشکیل شده است.