عوارض نشستن مدام و کم تحرکی

    روزها در خانه ماندن و نشستن پای کامپیوتر برای همه چیز در ایام کرونا، خطر عوارض کم‌تحرکی را بیشتر کرده است. (photo: Getty images)

    TRT-در طی همه گیری کرونا، مدت زمانی که کودکان در معرض صفحه‌های دیجیتال قرار دارند افزایش یافته است. کارشناسان نسبت به اختلال وضعیت بدنی ناشی از نشستن  طولانی مدت و بی تحرکی در مقابل صفحه مانیتور هشدار میدهند.

    آموزش از راه دور در دوره کرونا Photo :Getty

    معمولا مشکلات با احساس مور مور شدن در انگشتان دست، درد مچ دست، درد کمر و یک درد کم در مفاصل شروع می‌شود که اگر توجه نکنیم، این دردها مزمن شده و مشکلات جدی‌تری به وجود خواهد آمد.

    درد مفاصل؛ درد مشترک ایام کرونا

    Getty Images

    دکتر علی شهیرلی اوغلو، متخصص ارتوپدی و آسیب شناسی می‌گوید: “در یک و نیم سال گذشته به خاطر آموزش از راه  دور، روزانه کودکان شش یا هفت ساعت از طریق کامپیوتر درس‌ها را را دنبال می‌کنند. این موضوع مشکلات زیادی از جمله کمردرد، زانو درد و دردهای مفاصل برای کودکان به‌وجود آورده است.

    از طرف دیگر، درد مفاصل فقط برای دانش‌آموزان آنلاین نیست. در شرایطی که بسیاری از کارمندان و دانشجویان نیز اکثر کارهای روزمره خود را از پای کامپیوتر در منازل انجام می‌دهند، کمردرد مخرج مشترک خیلی‌ها شده.

    متخصص ارتوپد و آسیب شناسی پروفسور دکترعلی شهیرلی اوغلو Photo :AA

    به عقیده دکتر شهیرلی، اگر روزانه مدت طولانی را پشت سرهم در مقابل کامپیوتر یا پشت میز می‌گذرانید، ممکن است به آسیب‌های عضلانی دچار شوید.اختلال وضعیت بدنی در صورت اضافه شدن دردهای کمر ، گردن و کمر لازم است بدون اتلاف وقت به دنبال راه حلی برای وضعیت صحیح بدن باشید.

    چگونه می توان از اختلال وضعیت بدنی جلوگیری کرد؟

    چند توصیه و راه حل ساده از شهیرلی اوغلو براي كاهش خطرات ناشي از نشستن طولاني مدت: 

    -صفحه کامپیوتر شما باید به اندازه‌ طول بازویتان، از شما فاصله داشته باشد و قسمت صفحه  مانیتور باید با سطح چشم شما در یک راستا باشد . این باعث می‌شود مجبور نباشید مدام از بالا به پایین یا برعکس، نگاه کنید.

    -هنگام نشستن پشت میز، ران‌ها و زانوهایتان باید نسبت به هم در زاویه‌ی ۹۰ درجه باشند. کف پا باید روی زمین یا روی یک زیرپایی باشد.

    -سر خود را صاف نگاه دارید و به سمت رایانه خم نکنید

    -یک وقفه کوتاه در بین درس‌ها و کارها و کمی قدم زدن در منزل را از یاد نبرید 

    -نباید مدت طولانی در یک  وضعیت بمانید

    -هنگام بلند کردن اجسام, باید زانوها کمی خم شوند ، اشیا سنگین باید با استفاده از هر دو دست حمل شود.

    -از پوشیدن کفش پاشنه بلند برای مدت طولانی و به طور مکرر باید خودداری شود

    غذای سالم بهترین روش برای جلوگیری از چاقی Photo:AA

    و همان طور که می‌دانید عامل دیگری که باعث افزایش بار روی ستون فقرات و ایجاد اختلال در وضعیت بدنی می شود، اضافه وزن است. کارشناسان به والدین هشدار می دهند تا آن‌جا که ممکن است تغذیه سالم را فراموش نکرده و  فرزندان خود را از غذاهای فست فود دور نگه دارند.

    شما برای افزایش تحرک در طول ساعات کاری و درسی از چه راهکارهایی استفاده می‌کنید؟