غرق شدن چهار کودک پناهجو؛ ترکیه و یونان یکدیگر را متهم کردند

در پی حادثه جانکاه غرق شدن چهار کودک پناهجو و یک زن در سواحل لسبوس و جزیره ساموس، مقامات مرزی یونان و ترکیه، یکدیگر را به کم‌کاری در فرآیند نجات این جان‌باختگان متهم کردند.

به گزارش روزنامه دیلی‌صباح در تاریخ ۲۹ آگوست، دولت یونان روز دوشنبه ۲۸ آگوست اعلام کرد که سه دختر نوزاد ۸ ماهه، ۱۱ ماهه و ۱۴ ماهه و یک پسربچه ۸ ساله، پس از عملیات نجات ۲۳ پناهجو در آب‌های ترکیه جان باختند. یونان، ترکیه را مقصر این رویداد برشمرد.

گارد ساحلی ترکیه، روز سه‌شنبه ادعاهای یونان را رد کرد. گارد ساحلی ترکیه اعلام کرد که به محض دریافت خبر مفقود شدن پناهجویان در ساعت ۵:۴۵ صبح روز دوشنبه، فعالیت‌های جستو و نجات را آغاز کرده؛ اما پس از رسیدن به منطقه آیوالیک بالیکسیر مشخص شده است که گارد ساحلی یونان قبلا همه پناهجویان را سوار قایق کرده و هیچ پناهجویی در آب باقی نمانده است.

آب‌های دریای اژه بین ترکیه و یونان، یکی از مبادی اصلی عبور پناهجویان از آسیا به سمت اروپا است. بر اساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر از طریق ترکیه وارد یونان شده‌اند که ۱۲ هزار نفر از این افراد، از طریق دریایی اقدام کرده‌اند.

ترکیه و یونان در سال‌های اخیر همواره بر سر رها کردن، بازگرداندن و عملیات نجات پناهجویان گرفتار در آب، با یکدیگر مناقشه داشته‌اند. این پناهجویان، غالبا کسانی هستند که به امید رهایی از شرایط جنگی، سرکوب و بحران‌های اقتصادی خاورمیانه به سوی اروپا رهسپار می‌شوند.