رسانههای ایران خبر از آن دادهاند که مجلس شورای اسلامی در حال بررسی طرحی است که بر اساس آن فیلمبرداری و تصویربرداری از وقایع روز و اشتراکگذاری آن در شبکههای اجتماعی «جرم» تلقی خواهد شد.
علاوه بر این طرح، به گزارش فرارو، مجلس ایران طرح دیگری نیز در دست بررسی دارد که بر اساس آن «افرادی که اخبار کذب نشر بدهند، باید پاسخگوی تبعات سوء آن باشند. این طرح در مورد هر خبری که آثار سوءاجتماعی داشته باشد و موجب ضربه به جامعه شود، صدق میکند. منتشرکنندگان این اخبار اگر نتوانند جبران خسارت بکنند، باید مجازات شوند».
محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس روز سهشنبه ۲۹ آذر در تشریح این طرح گفته بود: «چارچوبهایی درباره بزرگنمایی اخبار در این طرح در نظر میگیریم. بزرگ جلوه دادن اخبار ممکن است ثمرات سوء برای جامعه یا افرادی داشته باشد، در این صورت اشخاص سازنده آن باید پاسخگوی آن باشند».
از نظر مقامات جمهوری اسلامی «جرمانگاری» تنها منحصر به فضای مجازی و اینترنت نمیشود. امام جمعه موقت بجنورد پس از اعتصابات سراسری در ایران گفته بود: «هر فردی که اقدام به تعطیلی و اعتصاب بکند، با قانون طرف است و باز شدن واحد صنفی بعد از اعتصاب به دست خودشان نخواهد بود».
در هفتههای گذشته نیز محمد نصیری جوان ۲۱ ساله قزوینی، به علت پخش کردن شکلات و حرکت اعتراضی «آغوش رایگان» با اتهاماتی همچون «محاربه» روبهرو شده است. اخبار ساعت بیست شهرستان قزوین، آغوش رایگان جوانان را یک سناریوی ساختگی خوانده که در «اتاقهای فکر ماهوارهای» شکل گرفته است.