قدیمی‌ترین قبر انسانی در آفریقا کشف شد

    باستان‌شناسان قدیمی‌ترین قبر انسانی در کشور کنیا در قاره آفریقا را کشف کرده‌اند.

    خبرگزاری TRT ترکیه گزارشی از یک تحقیق علمی منتشر شده در مجله نیچر را منتشر کرده است. بر مبنای این پژوهش، استخوان‌های کشف شده در کاوش‌های انجام شده در غار Panga ya Saidi در کنیا متعلق به کودک 3 ساله‌ای است که حدود 80 هزار سال پیش به خاک سپرده شد.

    باستان شناسان می‌گویند این استخوان‌ها که اولین قسمت‌های آن‌ها پس از حفاری در سال 2013 کشف شد، در وضعیت بسیار حساسی قرار داشتند و خارج کردن استخوان‌ها از منطقه بدون آسیب رساندن به بافت بیش از 4 سال به طول انجامید.

    این تحقیق با تجزیه و تحلیل‌های انجام شده، نتیجه‌ گرفته است که استخوان‌ها متعلق به یک کودک است که در قبر به طرف راست خوابانده شده و زانوهایش را روی شکم کشید‌اند. تخمین زده می‌شود که او حدود 80 هزار سال پیش و پس از پوشاندن کَفَن، دفن شده است.

    محققان پس از روبرو شدن با ابزارهای ساخت انسان‌های باستانی در کنار جسد کودک دفن شده، معتقدند «الگوی دفن کودک منعکس کننده یک مراسم پیچیده مرگ است که فقط می‌تواند متعلق به انسان باشد و یک سیستم اعتقادی را در هشتاد هزار سال پیش منعکس می‌کند.»

    مایکل پتراگلیا، استاد ماقبل تاریخ علم در موسسه ماکس پلانک، این کشف را “فوق العاده” خواند و گفت: “این قدیمی‌ترین قبر انسانی است که در آفریقا پیدا شده است.”

    باستان شناسان پیش از این و در کاوش‌های میدانی در قاره آفریقا یک قبر با قدمت 74 هزار سال پیدا کرده بودند.