دانشمندان دانشگاه اوکلند کشور نیوزیلند با انجام پژوهشی برای یافتن ریشههای زبان هندواروپایی به این نتیجه رسیدهاند که پیدایش این زبان به کشاورزان ماقبل تاریخ در جنوب قفقاز یعنی منطقهای در شرق ترکیه و شمال غرب ایران میرسد. زبان انگلیسی یکی از زبانهای زیرشاخه گروه زبانی هندواروپایی است.
بر اساس نتایج این پژوهش که روز ۲۸ جولای در وبسایت دانشکده علوم و فنون دانشگاه اوکلند قرار گرفته، ریشههای زبان انگلیسی به ۸ هزار سال قبل در این منطقه واقع در خاورمیانه برمیگردد. این پژوهش ادعا کرده است که نخستین بار، کشاورزان جنوب قفقاز به زبان هندواروپایی صحبت کردهاند.
پرفسور راسل گری از محققان اصلی این پژوهش، یافتههای جدید را محکم و موثق میداند. پیش از این تحقیق، ریشه زبان هندواروپایی به ۶ هزار سال قبل و منطقهای در شرق اروپا نسبت داده میشد. پرفسور گری نوشته است که پیدایش زبان هندواروپایی به گسترش کشاورزی (آناتولی) در ترکیه امروزی گره خورده است. پس از آن بوده که این زبان به سمت اروپا گسترش پیدا کرده است.
زبانهای هندواروپایی شامل ۴۴۹ زبان (ازجمله انگلیسی، فرانسوی و روسی) است که ۳.۵ میلیارد نفر در کره زمین با آنها صحبت میکنند. بیشتر زبانهایی که در اروپا و آسیای غربی و جنوبی استفاده میشوند، به خانواده زبانهای هندواروپایی تعلق دارند. زبان فارسی جزو گروه زبانهای هندوایرانی و زبان ترکی استانبولی جزو گروه زبانهای آلتایی هستند.