مقامات جمهوری اسلامی ایران: دهه شصتی‌های مجرد باید ازدواج کنند، وگرنه ۱۰۰ میلیونی نمی‌شویم

به گزارش ایسنا، امیرحسین بانکی پور نماینده مجلس ایران، روز ۲۶ آذر ۱۴۰۱ در گردهمایی جمعیت و خانواده، ضمن اشاره به این‌که دهه شصتی‌ها به زودی از چرخه باروری خارج می‌شوند گفت: «باید کاری کنیم که دهه شصتی‌ها با یکدیگر ازدواج کنند». صالح قاسمی دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور نیز در این همایش گفت: «با نرخ رشد جمعیت کنونی، هیچ‌گاه یک کشور صد میلیونی نخواهیم شد».

بانکی پور با بیان این‌که برای غلبه بر بحران پیری جمعیت فقط ۶ سال زمان داریم، افزود: «تعداد ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دهه شصتی و دهه پنجاهی مجرد در کشور داریم که نیمی دختر و نیمی پسر هستند. اگر دو میلیون نفر از  آن‌ها با هم ازدواج کنند و صاحب دو فرزند شوند، عدد قابل توجهی به جمعیت اضافه می‌شود». 

صالح قاسمی دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور نیز در گردهمایی جمعیت و خانواده که شنبه ۲۶ آذر برگزار شد گفت: «هفت سال فرصت داریم تا در این پنجره و فرصت‌طلایی به موضوع جمعیت کمک کنیم. اگر در این هفت سال بانوان دهه شصتی از نرخ باروری خارج شوند، بحران جمعیتی را شاهد خواهیم بود». 

قاسمی درباره نرخ رشد جمعیت ایران اضافه کرد: «امروز ایران ۸۵ میلیون نفر جمعیت دارد. نرخ رشد جمعیت به زیر یک درصد رسیده و ۷/۰ درصد است. این عدد در سال ۱۴۱۵ به صفر درصد خواهد رسید و در نهایت در سال ۱۴۲۰ به زیر صفر می‌رسد و به کاهش جمعیت کل خواهیم رسید. در این صورت ایران هیچ‌گاه یک کشور صد میلیون نفری نخواهد شد».

پیش از این هم، غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه ۲۴ آذر، درباره کاهش نرخ ازدواج و فرزندآوری واکنش گفته بود: «دشمن به اشکال مختلف به ما القا می‌کند که چرا زود ازدواج می‌کنید، چرا زود بچه‌دار می‌شوید و چرا بیش از یک فرزند دارید. این یکی از دشمنی‌های خزنده، پنهان و بسیار مضر دشمن است». 

این در حالی است که تنها در هشت ماه گذشته، قیمت دلار حدود ۱۲ هزار تومان افزایش داشته و باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است. به گزارش بانک مرکزی، قیمت مسکن در تهران در آبان‌ ماه امسال نسبت به ماه قبل ۶/۸ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۵/۹ درصد افزایش یافته است. عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی ایران هم اخیرا اعلام کرد ظرف کمتر از سه ماه گذشته، قدرت خرید مردم ۲۰ درصد کاهش یافته است. 

به گزارش صاحب خبر، بررسی‌ها نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها در آبان ۱۴۰۱ برای دوازده استان ایران، به بالاتر از ۷۰ درصد رسیده که استان سیستان و بلوچستان با اختلاف در صدر این لیست قرار دارد. تورم نقطه به نقطه سیستان و بلوچستان در آبان ماه سال جاری، ۸۴ درصد بوده و استان لرستان نیز با تورم نقطه به نقطه ۷۸ درصدی در حوزه خوراکی، در جایگاه دوم قرار دارد. 

در همین حال ﺻﺎﺑﺮ ﺟﺒﺎﺭﯼ ﻓﺎﺭﻭﺟﯽ سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، ماه گذشته در گفت‌وگو با همشهری آنلاین گفته بود: «ارتباط دادن کاهش فرزندآوری به مسائل معیشتی و اقتصادی، آدرس غلط دادن به مردم است زیرا مسائل فرهنگی بسیار بیشتر از مشکلات اقتصادی در تمایل به فرزندآوری دخیل است».