نتایج ارزیابی خسارات زلزله به ساختمان‌ها: نزدیک به ۴۲ هزار ساختمان خسارات سنگین دیده‌اند

مورات کوروم، وزیر محیط‌زیست، برنامه‌ریزی شهری و تغییرات اقلیمی ترکیه در گزارشی نتایج ارزیابی میزان خسارات در ۱۰ استان زلزله‌زده را ارائه کرده است. وی با بیان اینکه تاکنون ۷۶۳‌ هزار ساختمان مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند، گفت به ۴۱ هزار و ۷۹۱ ساختمان خسارات سنگین وارد شده است. 

به گزارش وبسایت NTV، مورات کوروم اعلام کرده است: «با همکاری سازمان آفاد تاکنون در ۱۰ استان نزدیک به ۳۰۸ هزار ساختمان یا به عبارتی یک میلیون و ۵۸۶ هزار واحد مسکونی و اداری را بررسی کرده‌ایم و مشخص شد ۱۹۰ هزار و ۱۷۲ واحد نیاز به تخریب سریع دارند». 

کوروم با بیان اینکه نتایج ارزیابی‌ها نشان می‌دهد حدود ۲۴ هزار و ۷۰۰ ساختمان مسکونی و ۱۰ هزار و ۷۷۷ ساختمان اداری در سراسر غازی‌آنتپ ویران شده است، گفت: «این تصمیم اتخاذ شده است که نتایج خسارات به طور روزانه از طریق وبسایت دولت الکترونیک (e-devlet) اعلام شود و برای شهروندان قابل مشاهده باشد». 

در مقابل خسارتی که با ساختمان‌ها وارد شده است دولت ترکیه در سدد است که پروژه ساخت و ساز انبوه مسکن را آغاز کند. تا زمان اجرایی شدن این پروژه سازمان آفاد اعلام کرده است: «در ۱۶۲۶ شهر زلزله‌زده و به ۱۳۰ هزار شهروند، کانتینرهای مسکونی به شهروندان ارائه شده است. ما با همکاری شهرداری‌ها و هلال احمر در تلاش هستیم تا همه نیازهای شهروندان را به زودی برطرف کنیم». 

کوروم گفت: «جریان برق و آب ۶۸ روستا در منطقه ایصلاحیه و ۳۵ روستا در نورداغی وصل شده است؛ اما شدت آسیب‌ به زیرساخت‌ها زیاد است. جریان گازرسانی نیز تاکنون به ۲۵ درصد رسیده است که اولویت با بیمارستان‌ها و مراکز امدادی است. برنامه‌ریزی شده است که تا روز جمعه گاز طبیعی کل استان غازی‌آنتپ تامین شود». 

اداره آفاد همچنین اعلام کرده است: «تا پیش از مقاوم‌سازی ساختمان‌هایی که آسیب متوسطی دارند، شهروندان اجازه ورود به آن‌ها را نخواهند داشت. برای برداشتن وسیله و کالا از خانه‌ها نیز باید از قبل با نیروهای امداد و حمل و نقل هماهنگ کنند. امیدواریم که ظرف یک هفته کار ارزیابی ساختمان‌ها به پایان برسد». 

مورات کوروم با اشاره به اینکه مطالعات میدانی در ۱۰ استان ادامه دارد، گفت: «با در نظر گرفتن شرایط جدید برای تعیین مکان ساختمان‌های جدید اقدام می‌کنیم. برنامه‌ریزی شده است که تا پایان ماه مارس فعالیت‌های عمرانی در تمام استان‌ها آغاز شود». 

اداره آفاد ترکیه نیز با اشاره به اینکه بیشتر ساختمان‌های تخریب‌شده، سازه‌هایی بوده که پیش از سال ۱۹۹۹ ساخته شده بودند، افزود: «اکثر ساختمان‌ها به دلیل روان شدن خاک و عدم ارائه خدمات مهندسی مناسب تخریب شده است».