TGRT- در بیمارستان آموزشی دانشگاه فرات، عمل جراحی کاشت ضربان ساز مغز، بدون بیهوشی بر روی پسری ۱۱ ساله با موفقیت انجام شد.
خانواده حسین که فرزندشان از بیماری مادرزادی دیستونی رنج میبرد، برای مداوا از شهر موش به بیمارستان دانشگاه فرات آمدند.
پس از معاینات، دکتر سعید اوزترک (Sait Öztürk)، دانشیار گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه فرات تصمیم به یک عمل جراحی ضربان ساز بر روی این کودک بیمار گرفت.
جراحی مغز بدون بیهوشی
تمام لحظات این عمل جراحی پیچیده، برای نخستین بار در ترکیه و بدون بیهوشی انجام شد، ثبت شده است.
کودک ۱۱ ساله که به مدت دو روز در بیمارستان تحت نظر بود، با سلامتی کامل مرخص شد.
این اولین بار در ترکیه بود
سعید اوزترک با بیان اینکه برای اولین بار در ترکیه، عمل کاشت ضربان ساز مغز بدون بیهوشی انجام شد، گفت: ما با پشتیبانی بخش های جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان دانشکده پزشکی فرات، برای اولین بار یک عمل جراحی مغز و اعصاب را روی یک بیمار۱۱ساله در حالت بیداری انجام دادیم.
دکتر اوزترک ادامه داد: مشکل مریض ما یک بیماری به نام دیستونی بود؛ یک بیماری مادرزادی که مشکلاتی مانند انقباض، شکستگی و پیچ خوردگی در بدن را پدید میآورد. البته درمان اصلی در این بیماری، دارو است. با این حال، در گروه خاصی از بیماران، درمان دارویی تاثیر کافی ندارد. به همین دلیل ما یک روش جراحی برای این نوع گروه بیمار داریم که آن را ضربان ساز مغز می نامیم.
پنجرهای رو به زندگی
دکتر سعید دلیل بیداری بیمار هنگام عمل را به این صورت توضیح میدهد: «در این عمل یک وسیله نگهدارنده، جمجمه بیمار را در حین عمل جراحی ثابت نگه میدارد تا الکترود به طور دقیق در محل خود قرار داده شود. یک سوراخ کوچک در هر طرف از جمجمه ایجاد میشود و الکترود از طریق آن داخل مغز قرار می گیرد. پس از آن هر یک از دو سیم الکترود از طریق مجرای زیر پوستی به یک دستگاه تحریک کننده متصل می شود که در زیر پوست قفسه سینه قرار می گیرد. دلیل اینکه بیمار را در حالت بیداری عمل میکنیم این است متوجه شویم آیاسیمهای الکترود بهدرستی در مکانهای مناسب قرار گرفتهاند یا خیر.
دکتر ازترک از نتیجه بسیار خوشحال است و میگوید: خوشحالیم که با این عمل موفقیت آمیز توانستیم «پنجره امیدی» به سوی زندگی بسیاری از بیماران باز کنیم.