نخستین دختر پیانو نواز افغان روی صحنه جهان می‌نوازد

مرام عبدالله در مصر به جهان آمد و همانجا از پنج سالگی به نواختن پیانو آغاز کرد. یک‌سال پس از بازگشت از مصر، وارد انستیتوت ملی موسیقی افغانستان شد.

طلوع نیوز- نخستین دختر پیانو نواز حرفه‌‌ای افغانستان، به تازگی از صنف دوازده انستیتوت ملی موسیقی افغانستان فارغ شده‌است. مرام عبدالله آموزش‌های پیانو را تا سطح عالی فرا گرفته‌است و امیدوار است که بتواند در بزرگ‌ترین استیج‌های موسیقی جهان، بهترین پارچه‌های کلاسیک را با معیارهای جهانی اجرا کند.

در پنج سال گذشته مرام در انستیتوت ملی موسیقی افغانستان درس خوانده و در کنسرت‌های ارکستر زهره در بزرگ‌ترین استیج‌ها در ده کشور اروپایی، امریکایی و استرالیایی پیانو نواخته‌است: «پلان‌ام این است که موسیقی خود را ادامه بدهم. چون این یک فرصت بسیار کلان به من است که اولین دختر استم که بعد از صنف دوازده می‌خواهم موسیقی را در رشته خودم ادامه بدهم.»

مرام عبدالله در مصر به دنیا آمده و همانجا از پنج سالگی به نواختن پیانو آغاز کرد. یک‌سال پس از بازگشت از مصر، وارد انستیتوت ملی موسیقی افغانستان شد: «در سفرهای‌که می‌رفتیم در کنسرت‌ها، خارجیان نیز با موسیقی افغانستان آشنایی پیدا کردند و بعضی از آن‌ها می‌گفتند که موسیقی افغانستان مثلا از نگاه ریتم‌های که استفاده می‌کنند بسیار متفاوت است.»

احمد ناصر سرمست، رییس انستیتوت ملی موسیقی افغانستان نیز گفت: «امروز ما می‌توانیم با افتخار بگویم که مرام از جمله پیانست‌ها و یا کنسرت‌ پیانست‌هایی است که می‌تواند با تمام معیارهای بین‌المللی در بزرگ‌ترین استج‌ها پیانو بنوازد و خوب‌ترین قطعات کلاسیک اروپا را اجرا کند.»

بخشی از دانش‌آموزان انستیتوت ملی موسیقی افغانستان دختران استند. دخترانی‌که اگر فرصت آموختن موسیقی شرقی و غربی از آنان گرفته نشود می‌توانند بزرگ‌‎ترین نوازنده‌گان حرفه‌یی آینده موسیقی کشور باشند.

آنیتا عالمی که تنبور می‌نوازد، آرزو دارد روزی بتواند دیگران را در کشور آموزش بدهد: «این عادی است که هر کسی از خود حقوقی داشته باشد. هم‌چنان دختران و زنان از خود حقوقی دارند که باید دیگر زیر پا نشوند.»

شگوفه خان، رهبر ارکستر زهره نیز بیان داشت: «ما می‌خواهیم دروازه‌های را به دیگر دختران باز بکنیم تا آنان نیز بتوانند موسیقی را کار کنند و چیزی را که بخواهند به آن برسند.»

با توانایی‌هایی که دانش‌آموزان انستیتوت ملی موسیقی از این نهاد فارغ می‌شوند فرصتی برای ادامۀ آموزش آنان در کشور فراهم نیست و به‌همین علت آنان با گرفتن بورسیه از اکادمی‌ها و دانشگاه‌های معتبر موسیقی برای ادامه درس به بیرون از کشور می‌روند.