«نورالینک» داوطلب می‌پذیرد؛ نخستین «آزمایش انسانی» تراشه‌های مغزی ایلان ماسک

شرکت نورالینک، متعلق به ایلان ماسک اعلام کرده است که با تایید هیئت بازبینی مستقل، اولین آزمایش‌های انسانی ایمپلنت مغزی برای درمان بیماران فلج را آغاز کرده است. در همین راستا نورالینک به دنبال استخدام داوطلبان دارای معلولیت برای آزمایش این تراشه‌ها است. 

به گزارش خبرگزاری رویترز در روز چهارشنبه ۲۰ سپتامبر، نورالینک به دنبال بیمارانی است که اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (تخریب پیش‌رونده دستگاه عصبی مرکزی) دارند و یا به دلیل آسیب نخاعی دچار فلج اندام‌ها شده‌اند. افراد داوطلب باید بالای ۲۲ سال سن داشته باشند.

به گفته شرکت نورالینک، هدف اولیه شرکت آن‌ است که بیماران پس از نصب تراشه در مغز بتوانند تنها با استفاده از فکر کردن، نشانگر موس و کیبورد را کنترل کنند. این پروژه PRIME نام دارد و طی آن، تراشه مغزی از طریق یک نرم‌افزار، سیگنال‌های مغزی را به عملکردهای کامپیوتری تبدیل می‌کند. 

نورالینک هنوز مشخص نکرده که چه تعداد داوطلب برای آزمایش این تراشه نیاز دارد. این پروژه در ابتدا شامل یک پژوهش ۱۸ ماهه می‌شود. پس از آن، داوطلبان در یک بازه زمانی ۵ ساله، در جلسات درمانی شرکت خواهند کرد. طبق برآوردها، تکمیل این پروژه حدود ۶ سال زمان خواهد برد. 

سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) سال گذشته با انجام آزمایش انسانی نورالینک مخالفت کرد، اما در ماه می، این سازمان به نورالینک اجازه داد تا از معافیت تحقیقاتی استفاده کند. به گفته برخی کارشناسان، حتی اگر ثابت شود که این تراشه‌ها برای استفاده انسان ایمن است، به طور بالقوه بیش از یک دهه طول می‌کشد تا نورالینک بتواند مجوز استفاده تجاری آن را تضمین کند. 

به گفته ایلان ماسک، نورالینک در آینده قصد دارد تا با نصب تراشه‌هایی در مغز، درمان بیماری‌های مانند چاقی، اوتیسم، افسردگی و اسکیزوفرنی را نیز تسهیل کند.