هشدار دانشگاهیان نسبت به افزایش نژادپرستی در دانشگاه‌های ترکیه

بنیاد تحقیقات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ترکیه (SETA) در نشست روز جمعه ۱۵ سپتامبر خود که با حضور دانشگاهیان برگزار شد، نسبت به افزایش نژادپرستی و بیگانه‌هراسی که دانشجویان بین‌المللی این کشور را هدف قرار می‌دهد، هشدار داد. 

به گزارش وب‌سایت خبری دیلی صباح در تاریخ ۲۰ سپتامبر، پروفسور برهان‌الدین دوران، هماهنگ‌کننده کل SETA در این نشست گفت: « بیگانه‌هراسی و اسلام‌هراسی به یک مشکل اساسی در غرب و همینطور ترکیه تبدیل شده است. این امر مستلزم اتخاذ برخی تصمیمات جدی است».

پروفسور چاغری ارهان، رئیس دانشگاه آلتینباش استانبول هم در این‌باره گفت:‌ «بیگانه‌هراسی در غرب باعث شده تا دانشجویان بسیاری از کشورها، ترکیه را برای تحصیل انتخاب کنند. اما در حال حاضر ما نگران هستیم که افزایش این مساله در ترکیه، مانعی برای تحصیل دانشجویان خارجی شود». 

پروفسور ارول اوزوار، رئیس هیئت آموزش عالی ترکیه در این باره بیان کرد: «تعداد دانشجویان بین‌المللی ترکیه در دو دهه اخیر، ۱۰ برابر شده و از آمریکا و بریتانیا پیشی گرفته است. از آنجایی که حضور دانشجویان بین‌المللی از نظر اقتصادی و تعامل فرهنگی برای کشور مهم است، ما نیاز به یک روند آرام و تصمیم اساسی برای مقابله با بیگانه‌هراسی داریم».

در حال حاضر ترکیه میزبان بیش از ۳۰۰ هزار دانشجوی خارجی از سراسر جهان است. با رشد دانشگاه‌های خصوصی و دولتی در کشور و افزایش اعطای بورسیه به دانشجویان داخلی و خارجی، این کشور در سال‌های اخیر افزایش چشم‌گیری در جذب دانشجویان خارجی داشته است.