هک شدن تلفن فعالان سیاسی و خبرنگاران جهان توسط نرم افزار جاسوسی یک شرکت اسرائیلی

پس از آن‌که احمد منصور روزنامه‌نگار مصری از اقدامات جاسوسی اسرائیل از تلفن همراه خود پرده برداشت، اپل در آپدیت جدید سیستم عامل تلفن همراه خود (IOS) اقدامات امنیتی را بیشتر کرد. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

براساس ​​تحقیقات انجام شده توسط ۱۷ سازمان رسانه‌ای، از نرم افزار جاسوسی یک شرکت اسرائیلی به نام “پگاسوس” متعلق به “NSO Group” برای هک کردن  تلفن  روزنامه‌نگاران، وکلا، سیاستمداران، مقام‌های دولتی و فعالان حقوق بشری در سراسر جهان استفاده شده است.

بنابر گزارش گاردین، حداقل ده دولت ازجمله آذربایجان ، بحرین ، قزاقستان ، مکزیک ، مراکش ، رواندا ، عربستان سعودی ، مجارستان ، هند و امارات متحده عربی ، مشتریان گروه NSO هستند.

روزنامه انگلیسی “گاردین” هم گزارش داد، این تحقیقات نشان‌دهنده “سوء استفاده گسترده و مداوم” از نرم‌افزار هک NSO  است که  بیش از ۵۰ هزار شماره تلفن در سراسر جهان را مورد هدف قرار گرفته است.

با استفاده از این نرم افزار جاسوسی، که می تواند تلفن را به دستگاه “نظارت” تبدیل کند، بدون اطلاع و رضایت کاربر، میتوان به بسیاری از برنامه های کاربردی مانند میکروفون، دوربین، عکس و ایمیل، پیام ها، ضبط صدا و تماس ها دسترسی داشت.

گاردین و سایر شرکای رسانه ای که این  تحقیقات را انجام داده اند، اعلام کردند که هویت افرادی  که در لیست آمده  را در روزهای آینده فاش می کنند.

طبق این تحقیقات بسیاری از مقامات دولتی، از جمله مدیران شرکت ها ، چندین تن از اعضای خاندان‌های سلطنتی عرب، دانشگاهیان، کارمندان سازمان های غیر دولتی، فعالان حقوق بشر، مقامات اتحادیه عرب، وزرا، روسای جمهور و نخست وزیران نیز شامل این لیست است. 

از سوی دیگر، کشورهای رواندا، مراکش، هند و مجارستان ادعای استفاده از نرم افزار جاسوسی در تلفن‌های همراه افرادی که در لیست آمده را انکار کردند، گرچه دولت های آذربایجان، بحرین، قزاقستان، عربستان سعودی، مکزیک و امارات از پاسخ دادن به این ادعاها خودداری کردند.

NSO Group همچنین با ادعای اینکه “خدمات فناوری به کشورها یا مجریان قانون برای کمک به آنها در مبارزه با تروریسم و ​​جرایم جدی” ارائه می دهد ، همه اتهامات را رد می کند.

شبکه  اجتماعی WhatsApp نیز شکایتی را علیه NSO Group مطرح کرده و ادعا کرد که این شرکت از سرویس پیام رسانی خود برای جاسوسی گسترده استفاده کرده و بیش از ۱۴۰۰نفر  در ۲۰ کشور جهان از جمله ۱۰۰ روزنامه نگار و فعال حقوق بشر را ردیابی کرده است.