عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه ۳۰ نوامبر، مصادف با روز پرستار گفت: «آمار رسمی از مهاجرت پرستاران را نداریم، اما بر اساس اعلام سازمان نظام پرستاری، سالانه حدود ۱۲۵۰ نفر برای گواهی مورد نیاز برای مهاجرت را درخواست میکنند».
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عبادی با بیان اینکه ممکن است همه این افراد اقدام به مهاجرت نکنند، ادامه داد: «در زمان حاضر بهطور میانگین بهازای هر تخت ۰.۹۵ نفر پرستار یعنی کمتر از یک پرستار داریم اما طبق استانداردها، به ۱.۸ نفر پرستار بهازای هر تخت بیمارستانی نیاز است».
وی با اشاره به اینکه همهساله تعدادی از پرستاران بازنشسته شده و بر تعداد تختهای بیمارستانی ایران اضافه میشود، تاکید کرد همین مسئله نیاز به نیروهای پرستار را افزایش میدهد. عبادی خاطرنشان کرد: بهدلیل افزایش نیاز به نیروی پرستاری، جذب نیرو باید شتاب بیشتری داشته باشد و ضرورت دارد نهادهای دیگر مانند سازمان امور اداری و استخدامی به وزارت بهداشت مجوزهای استخدامی جدید بدهد.
عبادی در ادامه افزود: «مسئله سالمند شدن جمعیت میتواند در کمتر از ۲۰ سال آینده یک بحران جدی ایجاد کند البته کمبود پرستار در تمام نظامهای سلامت جهان یک معضل مزمن است و با تسهیلاتی که کشورهای پیشرفته ایجاد میکنند مهاجرت پرستاران از برخی کشورها در حال افزایش است، که این امر ناشی از مساعد نبودن شرایط کاری و استخدامی در کشورهاست».
به گزارش روزنامه همشهری، سالانه ۲ هزار پرستار برای یافتن فرصتهای شغلی بهتر و زندگی نرمالتر، از ایران مهاجرت میکنند. کمبود حقوق و دستمزد، شیفتهای طولانی و فشار کار زیاد و معطلی ۱۵ ساله قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، بخشی از مشکلات این قشر است که بسیاری از پرستاران زن و مرد را مجبور به تغییر شغل و نیز مهاجرت از کشور کرده است.