وزارت فرهنگ و گردشگری: پروژه مرمت آثار باستانی تخریب‌شده در اثر زلزله آغاز شده است

بر اساس اعلام وزارت فرهنگ و گردشگری در روز پنج‌شنبه ۱۶ فوریه تلاش برای ارزیابی میزان خسارت و اطمینان از سالم‌ماندن تمامی اماکن فرهنگی و تاریخی آسیب‌دیده در اثر زلزله آغاز شده و تمامی آسیب‌ها تحت مرمت قرار خواهند گرفت. 

به گزارش TRT و بر اساس اعلام این وزارت‌خانه، تیمی متشکل از مهندسین عمران و معماری به همراه پشتیبانی آکادمیسین‌هایی از دانشگاه فنی استانبول (İTÜ)، دانشگاه هنرهای زیبا میمار سینان و اداره کل بنیادهای این وزارتخانه مسئول حفظ و مرمت آثار تاریخی آسیب‌دیده شده‌اند. 

بر اساس این گزارش احیای تمام سازه‌ها از مساجد تا مدارس و از کلیساها تا مقبره‌ها آغاز شده است. کلیسای ارتدوکس یونانی تاریخی در آنتاکیا، محل ملاقات ادیان مختلف نیز در این فاجعه ویرانگر به دلیل فروریختن کامل سقف ساختمان و برخی از دیوارهای آن به شدت آسیب دیده است.

در همین حال ساختمان پارلمان هاتای، یکی از ساز‌ه‌های این استان، در این زلزله آسیب شدیدی دیده است. این ساختمان که به عنوان یک سالن سینما توسط معمار فرانسوی، لئون بنژو در سال  ۱۹۲۷ ساخته شد، اکنون جای خود را در صفحات تاریخ باز کرده است. این ساختمان همچنین محل تاسیس استان هاتای و مبدا آن برای پیوستن به ترکیه بوده است. 

یکی دیگر از ساختمان‌هایی که نتوانست از این زلزله جان به در برد، مسجد «حبیب نجار» در آنتاکیا است که در سال ۶۳۸ توسط اعراب مسلمان ساخته شده بود. تعداد بسیار کمی از ساختمان‌های محله شیهالی که این مسجد در آن واقع شده است از زلزله جان سالم به در برده‌اند. عمارت‌های قدیمی و بناهای تاریخی منطقه تقریبا کامل تخریب شده است.