وزیر کشور ترکیه: دیگر درخواست اقامت توریستی یک‌ساله پذیرفته نمی‌شود

سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه در نشستی که در اداره مدیریت مهاجرت در ۱۱ ژوئن برگزار شد، اظهار داشت: از ۱۰ فوریه ۲۰۲۲،  درخواست اتباع خارجی که برای اولین بار وارد ترکیه شده و درخواست اقامت توریستی می‌دهند را رد می‌کنیم. به منظور جلوگیری از اخذ اقامت با خرید خانه کم قیمت، به کسانی که در کلان شهرهای خانه‌ای زیر ۷۵ هزار دلار و در شهرهای کوچک خانه‌ای زیر ۵۰ هزار دلار می‌خرند، مجوز اقامت صادر نمی‌شود. اما وی گفت که این قانون موقتی است و در صورت لزوم اصلاح خواهد شد. 

به منظور جلوگیری از قراردادهای اجاره جعلی، برای درخواست اجازه اقامت اتباع خارجی شرط  تایید قرارداد در دفتر اسناد رسمی (Nöter) را قايل شده‌ایم. به منظور جلوگیری از تقلب در بیمه های درمانی خصوصی که اتباع خارجی دارای مجوز اقامت باید از آن استفاده کنند، یک مکانیسم کنترل سیستمی معرفی و عملیاتی شده است، بنابراین بارهای احتمالی بر دوش سیستم سلامت ما کاهش می‌یابد.

وی در مورد اخذ اقامت‌ها توضیح داد که برخی راه‌های استثمار ویزای اقامت مانند تحصیل و اقامت برای درمان به وجود آمده است. تدبیری اتخاذ کرده‌ایم که اگر شخص برای تحصیل آمده، درس خود را بخواند و به محض اتمام دوره تحصیلش کشور را ترک کند. همچنین اگر شخص برای درمان آمده باید کشور را پس از اتمام دوره درمان ترک کند. او تاکید کرد که نوع اقامت داده شده رصد می‌شپود و در صورت خارج شدن فرد از هدف اقامتی خود راه او برای ماندن در کشور سد خواهد شد.

وزیر کشور همچنین در این نشست تصریح کرد: از اول ژوئیه امسال آمار اتباع خارجی که می‌توانند در محلات اقامت کنند از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته و اسکان در ۱۲۰۰ محله مختلف کشور غیرمجاز خواهد بود و اجازه اقامت در این مناطق صادر نمی‌شود.

مهاجرت نامنظم

آقای سویلو در بخش دیگر سخنان خود بیان داشت که وضعیت مهاجرت در سراسر جهان به حالت اضطرار رسیده است. وی با اشاره به اینکه ترکیه سیاست مهاجرتی خود را از آغاز سال ۲۰۱۱ تدوین کرده، گفت: کمپ‌هایی هم در خارج و هم در داخل کشور ایجاد شده است، اطلاعات فردی و تاریخ ورود هر یک از کسانی که به کشور می‌آیند ثبت و اقدامات پزشکی و بهداشتی برای آنها انجام می‌شود. 

سویلو در ادامه گفت: از سال ۲۰۰۲ موج مهاجرتی از افغانستان نیز پدید آمد، مهاجران به ایران و از آنجا به ترکیه و سپس به اروپا رفتند. وی همچنین افزود: از ورود ۲ میلیون و ۶۲۶ هزار و ۱۷۰ نفر در مرزها به ترکیه جلوگیری به عمل آمد و یک میلیون و ۲۴۶ هزار مهاجر نیز طی شش سال اخیر را در داخل کشور بازداشت شدند.

وی تاکید کرد که از این تعداد ۳۶۱ هزار ۷۴۰ نفر را به کشور خود بازگردانده‌ایم. ۱۰۱ هزار نفر از آن‌ها به سازمان‌های بین المللی برای اخذ پناهندگی اقدام کردند. وی همچنین متذکر شد که در ۶ سال گذشته ۶۶۷ هزار نفر از این تعداد وارد اروپا شده‌اند. سلیمان سویلو گفت: ۵۰۶ هزار نفر نیز به صورت داوطلبانه به سوریه بازگشتند.

وزیر کشور با بیان اینکه دیوارهای مرزی نیز مورد انتقاد برخی گروه‌ها قرار گرفته است. سویلو گفت: «اگر دیوارهای مرزی را در شرق و در جنوب نمی‌ساختیم، اگر جلوی مهاجرت را در مبدأ آن نمی‌گرفتیم، در مجموع ۸ میلیون نفر دیگر به ترکیه می‌آمدند.

آقای سویلو بیان کرد که در سال‌های اخیر مشاهده شده است که برخی از سوریه‌ای‌ها از دمشق به ترکیه آمده‌اند که آن‌ها جزو قرداد ما برای محافظت نیستند. وی افزود که درست مانند سال‌های اول آغاز مهاجرت، آنها را به اردوگاه‌ها (اردوگاه در ۵ شهر مختلف) می‌فرستیم. او گفت برنامه‌ای نیز برای تشخیص محل اقامت سوریه‌ای‌ها در کشور خود آغاز کرده‌ایم.