روزنامه صباح گزارش کرده است که شهروندان آنتالیا از اقدامات ناکافی شهرداری این منطقه در جلوگیری از رشد جمعیت پشهها ناراضی هستند. با وجود اینکه کارشناسان تاکید کردهاند پشههای گزنده تهدیدی جدی برای سلامتی محسوب نمیشوند، اما شهروندان و گردشگران آنتالیا از حضور انبوه این حشرات شاکی هستند.
بر اساس گزارش روزنامه صباح در تاریخ ۲۰ ژوئن، شهروندان آنتالیا که از کمبود خواب ناشی از هجوم پشهها به ستوه آمدهاند، در روزهای گذشته نارضایتی خود را در شبکههای اجتماعی انعکاس دادهاند. بسیاری از مردم و تعدادی از کارشناسان معتقدند مقابله با ورود پشهها باید از ماه دسامبر شروع میشد.
اما پروفسور حسین چتین از گروه زیستشناسی دانشگاه آکدنیز، هفته گذشته در گفتوگو با خبرگزاری ایها اعلام کرد که شرایط آبوهوایی و پدیده تغییرات اقلیمی، دلیل اصلی ایجاد محیط مناسب برای پشههاست. وی توضیح داد که بارشهای زیاد در فصل گرم باعث میشود پشهها و مگسها رو به تولید مثل بیاورند.
پروفسور چتین توضیح داد: «پشهها در ماههای سرد زمستان، به دلیل عدم تحمل سرما از بین میروند، اما با سردنشدن زمستان امسال، آنها توانستهاند به زندگی خود ادامه دهند. علیرغم تداوم استفاده شهرداریهای کشور از سموم دفع آفات، بارندگیها مکرر، اثرات این سموم را کاهش داد. در شرایط عادی، آنتالیا باید در این روزها دمایی بالای ۳۵ درجه داشته باشد، اما هنوز هوای بارانی با دمایی بین ۲۰ تا ۲۵ را شاهد هستیم که محیطی ایدهآل برای پشههاست».
این حشرهشناس با اشاره به احتمال کاهش چشمگیر جمعیت پشهها در هفتههای آینده، از شهروندان خواست سطلهای پر از آب را در مکانهایی مانند بالکن و پشتبام قرار ندهند، چرا که این حشرات عاشق آب راکد هستند. چتین توضیح داد چنانچه این آبهای راکد جمعآوری شوند، طی چند روز پشهها از آن مکان خواهند رفت.