با وجود پیشبینی سازمان هواشناسی استانبول، بارش برف مورد انتظار در این شهر رخ نداده و این مسئله سوالاتی را در ذهن افراد به وجود آورده است. عادل تک، رئیس آزمایشگاه هواشناسی رصدخانه کاندیلی دانشگاه بغازیچی، توضیحاتی در این خصوص ارائه داده است.
به گزارش روزنامه حریت در ۳۱ ژانویه، تک توضیح داد: « به دلیل گرمای آزاد شده در شهر که ما آن را جزیره گرمایی مینامیم، دمای شهر کمی بالاتر از حومه شهر بوده و چنین پدیدهای به بروز مشکلات فراوانی انجامیده است؛ بنابراین پیشبینیهای هواشناسی که بر اساس مدلهای جوی صورت میگیرد بعضا دچار خطاهایی میشود».
اخیراً اداره کل هواشناسی ضخامت برف در برخی نقاط استانبول را اعلام کرد، اما بارش برف مورد انتظار به جز در مناطق مرتفع شهر رخ نداده است. تک با اشاره به دلایل این امر، توضیح داد که تغییر ناگهانی دما یکی از مهمترین نقاط ضعف در پیش بینی وضعیت هوا است.
وی ادامه داد: «وقتی به آخرین سیستمهای آب و هوایی نگاه میکنیم، دما بین منفی ۱ تا ۴-۵ درجه برای استانبول متغیر است. زمانی که دما به زیر صفر میرسد، معمولا بارش برف آغاز میشود، اما با تغییر هرچند جزیی در دمای هوا، الگوی بارش به باران تغییر میکند. این تغییرات دمایی، پیش بینیها را دشوار میکند».
تک درباره عوامل انسانی موثر بر بارش گفت: «انرژی درونی شهر، ناشی از وسایل نقلیه، گرمایش و تحرکات درون شهر، جزیره گرمایی را تشکیل میدهد که از بارش برف میکاهد». او همچنین به تاثیرات تغییرات اقلیم و دمای آب دریا بر بارش برف نیز اشاره کرد: «برای بارش برف در استانبول، دمای آب دریا باید به ۸ درجه کاهش یابد؛ اما این روزها دمای آب دریا در استانبول بین ۱۰ تا ۱۱ درجه متغیر است».