در مطالعهای بر روی گسلهای فعال استان بورسا واقع در جنوب شرقی استانبول و دریای مرمره، گسلی که پیش از این ناشناخته بود کشف شد. این گسل میتواند زلزلهای به بزرگی ۷.۳ ریشتر ایجاد کند.
به گزارش وبسایت خبری حریت در تاریخ ۲۶ فوریه، این مطالعه توسط سه دانشگاه فنی ترکیه انجام شده است. این گسل تازهکشفشده که ۹۰ کیلومتر طول دارد، پیش از این در نقشه گسلهای ترکیه وجود نداشت.
دکتر شوکرو ارسوی، زمینشناس، توضیح داد که ۴۸۵ گسل در کشور شناخته شده که میتوانند زمینلرزههایی شدیدتر از ۵.۵ ریشتر ایجاد کنند. ارسوی اعلام کرد که لرزهخیزی ترکیه در حال افزایش است. وی گفت: «ما قبلا زلزله بزرگتر از ۷ ریشتر را برای شمال مرمره (شامل استانبول) پیشبینی میکردیم؛ اما زلزلههای اخیر در خلیج Gemlik بورسا اثبات کرد که جنوب مرمره نیز خطرناک است».
این زمینشناس توضیح داد که دو گسل مهم از گذشته در اطراف مرمره وجود داشته است. یکی گسلی که موجب زلزله ۷.۳ ریشتری سال ۱۹۱۲ استان تکیرداغ در غرب دریای مرمره با دستکم ۲۱۶ کشته شد؛ دیگری هم گسلی که موجب زلزله ۷.۶ ریشتری سال ۱۹۹۹ در کوجائلی (ازمیت) با دستکم ۱۸ هزار کشته شد.
ارسوی تشریح کرد: «گسلهای فعالی از قبل در این مناطق وجود داشته، اما گسلهای فعال جدیدی نیز کشف شده است. گسلی که اخیرا کشف شد، میتواند از بورسا تا یالووا را درگیر زلزله کند». او در پایان تصریح کرد: «هیچ نقطهای در کشور وجود ندارد که تحت تاثیر زلزله قرار نگیرد. مهم این است که طبق مقررات جهانی، به استاندارد «شهرهای تابآور در برابر زلزله» برسیم».