سفیر ترکیه در کابل ضمن گرامیداشت از صد و یکمین سالگرد امضای توافقنامه دوستی با افغانستان گفت که ما با تمام نهادها و سازمانهای غیردولتی خود در کنار مردم این کشور هستیم.
«جهاد ارگینای»، «مولوی رشید» شهردار کابل، «زوهتو چال» هماهنگ کننده آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (تیکا) و دیگر مقامات روزسه شنبه اول مارس در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت از صد و یکمین سالگرد امضای توافقنامه دوستی با افغانستان در منطقه پغمان کابل برگزار شد، شرکت کردند.
ارگینای ضمن گرامیداشت از این روز گفت: با اینکه دوستی و همکاری با قراردادی که ۱۰۱ سال پیش بین ترکیه و افغانستان امضا شد، ایجاد شد اما «دوستی و برادری بین مردمان ما ادامه دارد. ما در شرایط سخت به یکدیگر کمک کردیم. در این زمینه، ما هرگز کمکی را که مردم افغانستان در مبارزه ملی به ما کردهاند را فراموش نمیکنیم. و ما تمام تلاش خود را با کمکهای بشردوستانه در این روزهای سخت به مردم افغانستان انجام میدهیم».
«ارگینای» با اشاره به اینکه «قطارهای نیکی» حامل هزاران تُن مواد کمکهای بشردوستانه برای خانوادههای نیازمند افغانستانی مهمترین شاخص ایستادگی ترکیه در کنار مردم افغانستان است، گفت: «در این زمینه، ما امروز در اینجا یک فعالیت جنگل کاری ترتیب داده ایم. ما هر سال این کار را انجام می دهیم».
زهدی چال هماهنگ کننده تیکا در کابل که به این مناسبت نهال کاج در کابل کآشت گفت: «از این به بعد در حد توان خود به مردم و دولت افغانستان کمکهای لازم را انجام خواهیم داد، تا دو هفته آینده ۲۰ هزار درخت میوه از ترکیه خواهیم آورد، باز هم به عنوان پروژههای کشاورزی، پروژههای غذایی. بار دیگر بذر سیب زمینی خود را از ترکیه خواهیم آورد. کشت ذرت را بهبود میبخشیم، همچنین در حال آماده سازی پروژههای مختلفی در این زمینه هستیم».
چال با بیان اینکه برای بازسازی آثار تاریخی و رویدادهای ویژه ماه رمضان نیز سازماندهی خواهند کرد، تصریح کرد که در هر زمینهای که در افغانستان مورد نیاز باشد، تا حد امکان دست یاری به سوی مردم افغانستان دراز خواهند کرد.
در همین حال مولوی رشید شهردار کابل از ترکیه و نهادهای آن تشکر کرد و خواستار ادامه این کمکها شد.
روابط دیپلماتیک میان افغانستان و ترکیه در پی امضای توافقنامه اتحاد میان دو کشور در یکم مارس ۱۹۲۱ برقرار شده است. از سوی دیگر ترکیه نخستین کشوری است که در پی استقلال افغانستان در سال ۱۹۱۹ نمایندگی دیپلماتیک در کابل باز کرد. همچنین افغانستان دومین کشوری است که مجلس ملی کبیر ترکیه را به رسمیت شناخته است.