۱۷۰هزار اینفلوئنسر در ترکیه فعالیت می‌کنند

    گزارش سال ۲۰۲۳ آژانس اینفلوئنسر مارکتینگ Creatorden واقع در استانبول، خبر از آن دارد که تقریباً ۱۷۰ هزار اینفلوئنسر در ترکیه فعالیت می‌کنند.

    بر اساس این گزارش، بیشترین پلتفرم مورد استفاده اینفلوئنسرهای ترکیه، اینستاگرام با ۹۷.۷ درصد، یوتیوب با ۴۸.۸ درصد و تیک‌تاک با ۴۶.۵ درصد است. علاوه بر این سه پلتفرم، ۲۱ درصد اینفلوئنسرها از طریق توییچ، ۱۴ درصد فیسبوک و اسپاتیفای و ۱۱.۶ درصد از طریق لینکدین محتوای خود را به اشتراک گذاشته‌اند.

    این گزارش نشان می‌دهد که ۳۸.۵ درصد اینفلوئنسرهای تیک‌تاک در ترکیه بین ۱۳ تا ۱۷ سال و ۴۱.۳ درصد آن‌ها بین ۱۸ تا ۲۴ سال سن دارند. در اینستاگرام ۳۱.۳ اینفلوئنسرها ۱۸ تا ۲۴ ساله و ۴۱.۹ درصد بین ۲۵ تا ۳۴ ساله هستند. در یوتیوب نیز ۵۲.۶ درصد از اینفلوئنسرها بین سنین ۱۸ تا ۲۴ سال هستند. همچنین ۴۶ درصد از اینفلوئنسرهای اینستاگرام، ۲۵ درصد در فیسبوک و ۴۸ درصد در تیک‌تاک زن هستند.

    گزارش Creatorden نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، ۳۵ درصد از برندها بودجه‌ای بیش از دو میلیون لیر برای اینفلوئنسر مارکتینگ اختصاص داده‌اند. این رقم برای ۱۸ درصد از برندها،‌ بیش از ۵ میلیون لیر بوده است. گزارش دیگری از انجمن تبلیغات رسانه‌های ترکیه نشان می‌دهد که در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۳، شرکت‌ها مجموعاً یک‌میلیارد و ۷۰۹ میلیون لیر در بخش اینفلوئنسر مارکتینگ سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

    به گفته Creatorden، اینفلوئنسرهای ترکیه بیشترین درآمد خود را از به اشتراک‌گذاشتن محتوای مورد توافق با شرکت‌ها کسب می‌کنند. دریافت کمیسیون فروش، محصولات یا خدمات رایگان و کد‌های تخفیف هم از رایج‌ترین روش‌های کسب درآمد اینفلوئنسرها است.

    «مالیات بر درآمد» اینفلوئنسرها یکی موضوعات مورد بحث در همه‌جای دنیا است. طبق قانون آیین دادرسی مالیاتی که از سال ۲۰۲۱ در ترکیه لازم‌الاجرا شد، اینفلوئنسرها باید حساب ویژه‌ای در بانک‌های ترکیه باز کنند و ۱۵ درصد از مبالغ پرداختی به این حساب را به عنوان مالیات پرداخت کنند. در سال ۲۰۲۲ تا ۸۸۰هزار لیر و در سال ۲۰۲۳ تا یک‌میلیون و ۹۰۰ هزار لیر از درآمد‌ اینفلوئنسرها از مالیات معاف شد.